0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1180 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 75 g
Tuky 73 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé rychlé pohoštění nebo rychlá večeře s minimem ingrediencí

Suroviny

veka 1 ks
nebo bageta, ciabatta
olivový olej 1 PL
sýr s modrou plísní 200 g
červená řepa 150 g
konzervovaná
celerová nať hrst

1 Opečte tousty
Předehřejte troubu na 200 °C. Veku (nebo jiné pečivo, které máte rádi) nakrájejte na asi pětadvacet plátků. Rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem a pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Pak tousty vyndejte, ale troubu nevypínejte – tousty se do ní ještě na chvilku vrátí.
 

2 Obložte je
Sýr nakrájejte na plátky o kousek menší, než jsou plátky veky (lépe se krájí sýr vychlazený z ledničky). Na každý plátek chleba navršte trochu konzervované řepy a na druhý konec plátek sýra. Vraťte do trouby a pečte tři až čtyři minuty, až se sýr začne rozpouštět. Na každý chlebíček nakonec položte ještě snítku celeru.

Obměny
Pokud budete tousty podávat i dětem, můžete sýr s modrou plísní nahradit třeba čedarem nebo ovčím sýrem kaškaval.

Chuť snadno obměníte, když lístek řapíkatého celeru vyměníte za plátek hrušky.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit