Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1180 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 75 g
Tuky 73 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé rychlé pohoštění nebo rychlá večeře s minimem ingrediencí

Suroviny

veka 1 ks
nebo bageta, ciabatta
olivový olej 1 PL
sýr s modrou plísní 200 g
červená řepa 150 g
konzervovaná
celerová nať hrst

1 Opečte tousty
Předehřejte troubu na 200 °C. Veku (nebo jiné pečivo, které máte rádi) nakrájejte na asi pětadvacet plátků. Rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem a pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte dozlatova; trvá to asi deset minut. Pak tousty vyndejte, ale troubu nevypínejte – tousty se do ní ještě na chvilku vrátí.
 

2 Obložte je
Sýr nakrájejte na plátky o kousek menší, než jsou plátky veky (lépe se krájí sýr vychlazený z ledničky). Na každý plátek chleba navršte trochu konzervované řepy a na druhý konec plátek sýra. Vraťte do trouby a pečte tři až čtyři minuty, až se sýr začne rozpouštět. Na každý chlebíček nakonec položte ještě snítku celeru.

Obměny
Pokud budete tousty podávat i dětem, můžete sýr s modrou plísní nahradit třeba čedarem nebo ovčím sýrem kaškaval.

Chuť snadno obměníte, když lístek řapíkatého celeru vyměníte za plátek hrušky.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit