Křupavé paličky se zeleninovými hranolky

Křupavé paličky se zeleninovými hranolky

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 193 g
Tuky 13 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí paličky jako z fast foodu jsou něco, čemu se říká ‚guilty pleasure‘ – jsou strašně lákavé a dobré, ale také ukrutně nezdravé. A tak jsme recept na klasické smažené kuře trochu upravili – ostrá chuť a křupavost zůstala, ale kalorie výrazně ubyly.

Suroviny

bílek 4 ks
jáhlové vločky 240 g
bylinky 2 ČL
italské, sušené
paprika 1 ČL
uzená, mletá
kajenský pepř 1 ČL
sůl
6 ks
kuřecí palička bez kůže
olivový olej
nejlépe ve spreji
Na dip
jogurt 200 g
hustý, řeckého typu
česnek 2 stroužek
drcený
1 PL
omáčka sriracha
Na zeleninové hranolky
1 ks
okurkan podélně nakrájená na čvrtiny a potom na špalíčky
ředkvičky 1 svazek
nakrájených na čvrtky
mrkev 1 ks
nakrájená podélně na čvrtiny a potom na špalíčky
řapíkatý celer 1
nakrájený na špalíčky

1 Troubu předehřejte na 200°C. Bílky dejte do misky a prošlehejte je s trochou vody. V druhé misce promíchejte jáhlové vločky, italské bylinky, papriku, kajenský pepř a sůl. Kuřecí paličky nejdříve obalte v rozšlehaném bílku a poté ve směsi jáhlových vloček a koření. Proces zopakujte, aby měly kuřecí paličky dvojitý obal. Obalené kuřecí paličky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut, zhruba v polovině je otočte. Potom paličky postříkejte nebo pokapejte olejem a dejte ještě na 10 minut péct.

2 Na dip promíchejte jogurt, česnek a omáčku sriracha (pokud nemáte rádi příliš pálivé, přidávejte ji po částech a ochutnávejte). Dip dejte do mističky, nakrájenou zeleninu vyskládejte do kelímku a podávejte spolu s dipem ke kuřeti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit