Kuřecí paličky jako z fast foodu jsou něco, čemu se říká ‚guilty pleasure‘ – jsou strašně lákavé a dobré, ale také ukrutně nezdravé. A tak jsme recept na klasické smažené kuře trochu upravili – ostrá chuť a křupavost zůstala, ale kalorie výrazně ubyly.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Bílky dejte do misky a prošlehejte je s trochou vody. V druhé misce promíchejte jáhlové vločky, italské bylinky, papriku, kajenský pepř a sůl. Kuřecí paličky nejdříve obalte v rozšlehaném bílku a poté ve směsi jáhlových vloček a koření. Proces zopakujte, aby měly kuřecí paličky dvojitý obal. Obalené kuřecí paličky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40 minut, zhruba v polovině je otočte. Potom paličky postříkejte nebo pokapejte olejem a dejte ještě na 10 minut péct.
Na dip promíchejte jogurt, česnek a omáčku sriracha (pokud nemáte rádi příliš pálivé, přidávejte ji po částech a ochutnávejte). Dip dejte do mističky, nakrájenou zeleninu vyskládejte do kelímku a podávejte spolu s dipem ke kuřeti.