Křupavý salát s krémovou zálivkou

Křupavý salát s krémovou zálivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 833 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 21 g
Tuky 74 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý doplněk ke grilovanému masu

Suroviny

zakysaná smetana 50 g
majonéza 2 PL
podmáslí 60 ml
lze nahradit plnotučným mlékem
worcesterská omáčka 1 ČL
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený
olivový olej 2 PL
extra panenský
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
česnek 2 PL
jemně nakrájený (asi 6 sroužků)
0.5 ks
hlávka červeného zelí nakrouhané
sůl mořská
pepř
vinný ocet červený 100 ml
2 ks
hlávka ledového salátu na čtverečky

1 Na salát si nejdřív připravte zálivku. Prošlehejte zakysanou smetanu, majonézu, podmáslí nebo mléko a worcester. Pak do směsi zamíchejte sýr, osolte a opepřete.

2 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte na olivovém oleji červenou cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte zelí, ocet, osolte, opepřete a míchejte dalších 3–5 minut, až zelí zkřehne. Dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.

3 Ve velké salátové míse promíchejte ledový salát s připravenou zálivkou. Sceďte zelí a zlehka ho přimíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit