0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý salát s krémovou zálivkou

Křupavý salát s krémovou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupavý salát s krémovou zálivkou

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 839 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 25 g
Tuky 74 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si skvělý křupavý doplněk ke grilovanému masu!

Suroviny

zakysaná smetana 50 g
majonéza 2 PL
podmáslí 60 ml
nebo mléko
worcesterská omáčka 1 ČL
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený
olivový olej extra panenský 2 PL
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
česnek 6 stroužků
najemno
zelí červené 0.5 ks
hlávky
sůl mořská
pepř
vinný ocet červený 100 ml
ledový salát 2 ks

1 Na salát si nejdřív připravte zálivku. Prošlehejte zakysanou smetanu, majonézu, podmáslí nebo mléko a worcester. Pak do směsi zamíchejte sýr, osolte a opepřete.

2 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte na olivovém oleji červenou cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte zelí, ocet, osolte, opepřete a míchejte dalších 3–5 minut, až zelí zkřehne. Dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.

3 Ve velké salátové míse promíchejte ledový salát s připravenou zálivkou. Sceďte zelí a zlehka ho přimíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit