
Křupavý salát s krémovou zálivkou
Skvělý doplněk ke grilovanému masu
Vydání: 2014/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 50 g zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 60 ml podmáslí nebo plnotučného mléka
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 50 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 červené cibule, nakrájené nadrobno
- 2 lžíce jemně nakrájeného česneku (asi 6 stroužků)
- 1/2 malé hlávky červeného zelí, nakrouhaného
- mořská sůl a pepř
- 100 ml červeného vinného octa
- 2 hlávky ledového salátu, na čtverečky
Příprava jídla
1 Na salát si nejdřív připravte zálivku. Prošlehejte zakysanou smetanu, majonézu, podmáslí nebo mléko a worcester. Pak do směsi zamíchejte sýr, osolte a opepřete.
2 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte na olivovém oleji červenou cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte zelí, ocet, osolte, opepřete a míchejte dalších 3–5 minut, až zelí zkřehne. Dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.
3 Ve velké salátové míse promíchejte ledový salát s připravenou zálivkou. Sceďte zelí a zlehka ho přimíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte a ihned podávejte.
Přidat komentář