Skvělý doplněk ke grilovanému masu
Suroviny
zakysaná smetana
50
g
majonéza
2
PL
podmáslí
60
ml
lze nahradit plnotučným mlékem
worcesterská omáčka
1
ČL
sýr s modrou plísní
50
g
rozdrobený
olivový olej
2
PL
extra panenský
cibule červená
0.5
ks
nadrobno
česnek
2
PL
jemně nakrájený (asi 6 sroužků)
0.5
ks
hlávka červeného zelí nakrouhané
sůl mořská
pepř
vinný ocet červený
100
ml
2
ks
hlávka ledového salátu na čtverečky
1 Na salát si nejdřív připravte zálivku. Prošlehejte zakysanou smetanu, majonézu, podmáslí nebo mléko a worcester. Pak do směsi zamíchejte sýr, osolte a opepřete.
2 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte na olivovém oleji červenou cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte zelí, ocet, osolte, opepřete a míchejte dalších 3–5 minut, až zelí zkřehne. Dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.
3 Ve velké salátové míse promíchejte ledový salát s připravenou zálivkou. Sceďte zelí a zlehka ho přimíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte a ihned podávejte.