Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý salát s krémovou zálivkou

Skvělý doplněk ke grilovanému masu

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát Latinskoamerická

Ingredience

    • 50 g zakysané smetany
    • 2 lžíce majonézy
    • 60 ml podmáslí nebo plnotučného mléka 
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 50 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného 
    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje 
    • 1/2 červené cibule, nakrájené nadrobno 
    • 2 lžíce jemně nakrájeného česneku (asi 6 stroužků)
    • 1/2 malé hlávky červeného zelí, nakrouhaného
    • mořská sůl a pepř
    • 100 ml červeného vinného octa
    • 2 hlávky ledového salátu, na čtverečky 

Příprava jídla

1 Na salát si nejdřív připravte zálivku. Prošlehejte zakysanou smetanu, majonézu, podmáslí nebo mléko a worcester. Pak do směsi zamíchejte sýr, osolte a opepřete.

2 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte na olivovém oleji červenou cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte zelí, ocet, osolte, opepřete a míchejte dalších 3–5 minut, až zelí zkřehne. Dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.

3 Ve velké salátové míse promíchejte ledový salát s připravenou zálivkou. Sceďte zelí a zlehka ho přimíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte a ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizovaný ananas s tequilou

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Patatas bravas

Salsa criolla

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Tex-mex vepřová žebírka s grilovanou kukuřicí

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

10 receptů na grilování v latinském rytmu

Přidat komentář