Připravte si skvělý křupavý doplněk ke grilovanému masu!
Suroviny
zakysaná smetana
50
g
majonéza
2
PL
podmáslí
60
ml
nebo mléko
worcesterská omáčka
1
ČL
sýr s modrou plísní
50
g
rozdrobený
olivový olej extra panenský
2
PL
cibule červená
½
ks
nadrobno
česnek
6
stroužků
najemno
zelí červené
½
ks
hlávky
sůl mořská
pepř
vinný ocet červený
100
ml
ledový salát
2
ks
Postup
1
Na salát si nejdřív připravte zálivku. Prošlehejte zakysanou smetanu, majonézu, podmáslí nebo mléko a worcester. Pak do směsi zamíchejte sýr, osolte a opepřete.
2
Ve velké pánvi na středním plameni opékejte na olivovém oleji červenou cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte zelí, ocet, osolte, opepřete a míchejte dalších 3–5 minut, až zelí zkřehne. Dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.
3
Ve velké salátové míse promíchejte ledový salát s připravenou zálivkou. Sceďte zelí a zlehka ho přimíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Grilování v latinském rytmu: 19 receptů na letní gril(19 receptů )