Křupavý salát s krémovou zálivkou

Křupavý salát s krémovou zálivkou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 833 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 21 g
Tuky 74 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý doplněk ke grilovanému masu

Suroviny

zakysaná smetana 50 g
majonéza 2 PL
podmáslí 60 ml
lze nahradit plnotučným mlékem
worcesterská omáčka 1 ČL
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený
olivový olej 2 PL
extra panenský
cibule červená 0.5 ks
nadrobno
česnek 2 PL
jemně nakrájený (asi 6 sroužků)
0.5 ks
hlávka červeného zelí nakrouhané
sůl mořská
pepř
vinný ocet červený 100 ml
2 ks
hlávka ledového salátu na čtverečky

1 Na salát si nejdřív připravte zálivku. Prošlehejte zakysanou smetanu, majonézu, podmáslí nebo mléko a worcester. Pak do směsi zamíchejte sýr, osolte a opepřete.

2 Ve velké pánvi na středním plameni opékejte na olivovém oleji červenou cibuli a česnek 2 minuty. Přidejte zelí, ocet, osolte, opepřete a míchejte dalších 3–5 minut, až zelí zkřehne. Dejte do mísy a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.

3 Ve velké salátové míse promíchejte ledový salát s připravenou zálivkou. Sceďte zelí a zlehka ho přimíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit