Zdravé křupání
Suroviny
mrkev
400
g
červená řepa
250
g
čerstvě syrová nebo konzervovaná
citronová šťáva
z jednoho citronu
olivový olej
3
PL
česnek
1
stroužek
rozdrcený
salát
2
nebo 2 puky čekanky
sýr feta
200
g
nebo balkánsky sýr
máta
1
svazek
čerstvá
ořechy
1
hrst
pražené, nebo mandlí (ale nemusí být)
sůl
pepř
1. Na hrubém struhadle nebo v robotu nastrouhejte mrkev a oloupanou řepu. Ve velké míse prošlehejte citronovou šťávu, olej a česnek. Osolte a opepřete a pak vmíchejte mrkev s řepou.
2. Do mísy naaranžujte salátové nebo čekankové listy. Přidejte rozdrobený sýr, natrhanou mátu, a mandle nebo ořechy – dodají salátu další, krásně křupavý akcent.
Věděli jste Sýr feta se v Řecku vyrábí už přes šest tisíc let! Pravá feta pochází z ovčího mléka a zraje ve slaném nálevu. ,Feta‘ z kravského mléka má nažloutlou barvu, a proto se ještě bělí.
2. Do mísy naaranžujte salátové nebo čekankové listy. Přidejte rozdrobený sýr, natrhanou mátu, a mandle nebo ořechy – dodají salátu další, krásně křupavý akcent.
Věděli jste Sýr feta se v Řecku vyrábí už přes šest tisíc let! Pravá feta pochází z ovčího mléka a zraje ve slaném nálevu. ,Feta‘ z kravského mléka má nažloutlou barvu, a proto se ještě bělí.
Komentáře
Anonym
13.02.2008 08:07
Apetit 5/07