0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý salát s fetou a mátou

Křupavý salát s fetou a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 69 g
Tuky 96 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zdravé křupání

Suroviny

mrkev 400 g
červená řepa 250 g
čerstvě syrová nebo konzervovaná
citronová štáva
z jednoho citronu
olivový olej 3 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
salát 2
nebo 2 puky čekanky
sýr feta 200 g
nebo balkánsky sýr
máta 1 svazek
čerstvá
ořechy 1 hrst
pražené, nebo mandlí (ale nemusí být)
sůl
pepř
1.  Na hrubém struhadle nebo v robotu nastrouhejte mrkev a oloupanou řepu. Ve velké míse prošlehejte citronovou šťávu, olej a česnek. Osolte a opepřete a pak vmíchejte mrkev s řepou.

2.  Do mísy naaranžujte salátové nebo čekankové listy. Přidejte rozdrobený sýr, natrhanou mátu, a mandle nebo ořechy – dodají salátu další, krásně křupavý akcent.

Věděli jste  Sýr feta se v Řecku vyrábí už přes šest tisíc let! Pravá feta pochází z ovčího mléka a zraje ve slaném nálevu. ,Feta‘ z kravského mléka má nažloutlou barvu, a proto se ještě bělí.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit