Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý salát s fetou a mátou

Křupavý salát s fetou a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 69 g
Tuky 96 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace červené řepy, sýru feta a křupavých salátových listů doplněná ořechy ukáže všem, že zeleninový salát není žádná nuda.

Suroviny

mrkev 400 g
syrová nebo konzervovaná
z jednoho citronu
olivový olej 3 PL
česnek 1 stroužek
salát 2
nebo 2 puky čekanky
nebo balkánsky sýr
máta 1 svazek
čerstvá
ořechy 1 hrst
pražené
sůl
pepř

Postup

1

Na hrubém struhadle nebo v robotu nastrouhejte mrkev a řepu. Ve velké míse prošlehejte citronovou šťávu, olej a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a pak vmíchejte mrkev s řepou.

2

Do mísy naaranžujte salátové nebo čekankové listy. Přidejte rozdrobený sýr, natrhanou mátu, a mandle nebo ořechy – dodají salátu další, krásně křupavý akcent.

Věděli jste...

Sýr feta se v Řecku vyrábí už přes šest tisíc let! Pravá feta pochází z ovčího mléka a zraje ve slaném nálevu. ,Feta‘ z kravského mléka má nažloutlou barvu, a proto se ještě bělí.

Související články

Komentáře

13.02.2008 08:07
Recept se nachází v č.5/07, str.19

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...