0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na cideru a libečku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 55 g
Tuky 173 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se receptem z kuchařky Jekky McVicarové. Jablka, cider, libeček, houby a pórek, to je podzim na talíři!

Suroviny

cider 500 ml
(my jsme použili cider Utopia) + případně další na dolití
máslo 30 g
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka
červená kyselá a pevná, nakrájená na měsíčky
krémové, na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
podle velikosti
libeček 2,5 PL
najemno nasekaných + pár celých lístků na ozdobení

1 Cider v rendlíku uveďte do varu a nechte zredukovat na polovinu.

2 V litinovém hrnci či pekáčku rozehřejte polovinu másla a opečte na něm pórek, přidejte jablka a žampiony a opékejte, až budou houby zlatavé. Pak vyjměte a dejte stranou.

Do uvolněné nádoby přidejte zbytek másla, rozpalte jej a opečte na něm osolené a opepřené kuře ze všech stran. Pak zalijte zredukovaným ciderem a vložte do trouby rozehřáté na 190°C. Zakryjte a pečte cca 40 minut. Během pečení občas přelijte výpekem. Pokud by se šťáva příliš vypařovala, podlijte ještě trochou cideru.

4 Když jsou stehna měkká, vyjměte pekáč z trouby. Vraťte ke kuřeti opečená jablka, žampiony a pórek, přidejte libeček a smetanu a společ- ně prohřejte 5 minut. Ozdobte listy libečku a podávejte s bramborovou kaší nebo bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč