0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na cideru a libečku

Kuře na cideru a libečku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na cideru a libečku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 55 g
Tuky 173 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se receptem z kuchařky Jekky McVicarové. Jablka, cider, libeček, houby a pórek, to je podzim na talíři!

Suroviny

cider 500 ml
(my jsme použili cider Utopia) + případně další na dolití
máslo 30 g
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka
jablko 2 ks
červená kyselá a pevná, nakrájená na měsíčky
žampiony 250 g
krémové, na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehna 7 ks
podle velikosti
libeček 2.5 PL
najemno nasekaných + pár celých lístků na ozdobení
smetana ke šlehání 4 PL

1 Cider v rendlíku uveďte do varu a nechte zredukovat na polovinu.

2 V litinovém hrnci či pekáčku rozehřejte polovinu másla a opečte na něm pórek, přidejte jablka a žampiony a opékejte, až budou houby zlatavé. Pak vyjměte a dejte stranou.

Do uvolněné nádoby přidejte zbytek másla, rozpalte jej a opečte na něm osolené a opepřené kuře ze všech stran. Pak zalijte zredukovaným ciderem a vložte do trouby rozehřáté na 190°C. Zakryjte a pečte cca 40 minut. Během pečení občas přelijte výpekem. Pokud by se šťáva příliš vypařovala, podlijte ještě trochou cideru.

4 Když jsou stehna měkká, vyjměte pekáč z trouby. Vraťte ke kuřeti opečená jablka, žampiony a pórek, přidejte libeček a smetanu a společ- ně prohřejte 5 minut. Ozdobte listy libečku a podávejte s bramborovou kaší nebo bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit