Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 35
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 266 g
Tuky 21 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace fazolí s rýží, kuřetem a olivami vám přijde nezvyklá – ale jídlo je výborné! Kuře s rýží v jednom hrnci vás zachrání po náročném dni, kdy máte hlad, ale ne příliš chuť vařit složitá jídla. Syté jídlo plné chuti máte do hodiny na stole.

Suroviny

nejlépe s kůží
papriková
nahrubo
rýže basmati 200 g
vývar kuřecí 500 ml
fazole černé 1 konzerva
400 g, scezené a opláchnuté
tymián
pár snítek čerstvého, nebo 1/2 čl sušeného
bez pecek
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Velkou silnostěnnou nepřilnavou pánev rozpalte a nasucho v ní opečte porce kuřete, nejprve kůží dolů. Pečte asi osm minut, jednou obraťte.

2

Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli. Po třech minutách přisypte rýži; dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, přidejte fazole, olivy, tymián, osolte a opepřete.

3

Přiklopte, snižte plamen a povařte asi deset minut, aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.

Kouzelná přísada
Rýže Basmati z var­ných sáčků od Uncle Ben’s je měkká už za deset minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

05.10.2008 20:28
dnes jsem poprvé na základě kladných ohlasů vařila a příteli moc chutnalo.On není moc na nějaké experimenty,takže doporučuji i pro ty,kteří mají rádi klasiku.Akorát možná místo fazolí,dám příště hrášek,úplně mi tam nesedly /kuře jsem neměla,protože nejím maso,ale ta rýže byla moc dobrá/.Basmati je opravdu výborná rýže....
28.09.2008 17:43
Je to fakt moc dobré, už jsem to vařila asi 5x a vždy to všem moc chutnalo :o) Doporučuji!!! a dávám palec!
10.09.2008 08:30
Je to a la paella trochu jiné chuti, trochu ostřejší díky klobáse a slanější díky olivám. Doporučuji dvojnásobné množství rýže, jinak to je drahé a v podstatě jen maso s klobásou....opatrně solit. Ale je to mňamka!
14.08.2008 19:10
Opět chválím recept!Rychlé a voňavé jídlo:))Vařím dost často podle Apetitu a muž se vždy ptá kam na ty dobroty chodím!!A hlavně!-Umazaný je jeden hrnec!!
06.06.2008 11:01
jídlo je výborné, rychlé a hlavně se to vejde do jedné pánve :-) nicméně maso je lepší na nudličky nebo kostičky...občas vaříme i bez klobásky a nic se neděje...
17.05.2008 16:33
Vyzkoušela jsem recept bez oliv (zrovinka doma nebyly na skladě) a i tak to bylo skvělé. Maso jsem malinko osolila a osmahla na olivovém oleji. Místo kuřecího vývaru jsem použila zeleninový Wurzl. Naprosto úžasné, příště zkusím určitě i s olivami.
15.04.2008 13:04
Recept jsem vyzkousela a vysledek nam s pritelem zachutnal natolik, ze jsem ho zaradila do sveho repertoaru. I moje mamka rekla, ze "je to moc dobry" a to jen tak neco nepochvali ;-) Vyhovuje mi rychla priprava a minimum spotrebovaneho nadobi - a navic ta super chut!
21.10.2007 22:43
Dobry vecer, tento recept varime u nas jiz dlouho, tedy od zverejneni v casopise. Jelikoz je ale muj muz velmi vybiravy, neji "exoticke" suroviny, varime tento pokrm v upravene verzi. Nepouzivam olivy, ani fazole, pridavam ruzne barevne papriky na vetsi kousky, dve rajcata z konzervy, lzicku drcenych feferonek (sambal olek). Vzdy musim uvarit min. o jednu porci navic, aby mel manzel i veceri. Zkuste taky obmenu.
13.09.2007 10:14
Nic moc. A přitom jsem do puntíku dodržela postup i všechny ingredience.
04.09.2007 17:55
Recept se nachází v č.3/06, str.10

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...