Kombinace fazolí s rýží, kuřetem a olivami vám přijde nezvyklá – ale jídlo je výborné! Kuře s rýží v jednom hrnci vás zachrání po náročném dni, kdy máte hlad, ale ne příliš chuť vařit složitá jídla. Syté jídlo plné chuti máte do hodiny na stole.
Suroviny
Postup
Velkou silnostěnnou nepřilnavou pánev rozpalte a nasucho v ní opečte porce kuřete, nejprve kůží dolů. Pečte asi osm minut, jednou obraťte.
Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli. Po třech minutách přisypte rýži; dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, přidejte fazole, olivy, tymián, osolte a opepřete.
Přiklopte, snižte plamen a povařte asi deset minut, aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.
Kouzelná přísada
Rýže Basmati z varných sáčků od Uncle Ben’s je měkká už za deset minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů )
- Basmati, koshihikari nebo jasmínová? Připravte si večeři z orientální rýže(29 receptů )
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
- 50 nápadů, jak připravit kuřecí prsa: Rychlé recepty na všední den a nečekané kombinace pro slavnostní příležitosti(50 receptů )
Komentáře