0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2060 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 266 g
Tuky 21 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace fazolí s rýží, kuřetem a olivami vám přijde nezvyklá – ale jídlo je výborné!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
nejlépe s kůží
papriková
cibule 1 ks
nahrubo
rýže basmati 200 g
vývar kuřecí 500 ml
fazole bílé vařené 400 g
nebo tmavé, v konzervě
tymián snítek
olivy zelené hrst
bez pecek
sůl
pepř

Postup

1

Velkou silnostěnnou nepřilnavou pánev rozpalte a nasucho v ní opečte porce kuřete, nejprve kůží dolů. Pečte asi osm minut, jednou obraťte.

2

Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli. Po třech minutách přisypte rýži; dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, přidejte fazole, olivy, tymián, osolte a opepřete.

3

Přiklopte, snižte plamen a povařte asi deset minut, aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.

Kouzelná přísada
Rýže Basmati z var­ných sáčků od Uncle Ben’s (250 g/23 Kč, Interspar) je měkká už za deset minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Tento recept jsem vyzkoušela a byla jsem opravdu spokojená, nejen že všem chutnal, ale příprava je opravdu jednoduchá a časově nenáročná. Jen jsem místo kuřecích prsíček použila horní stehna. Spokojená byla i tchýně, kterou jsem pozvala na oběd :-)

Anonym

Je to vynikající kombinace, ve které je úžasnou "třešničkou na dortu" tymián. Opravdu mohu jen doporučit! Jen si dovolím podotknout, že dle receptu se kuřecí maso na začátku při pečení nesolí, ale alespoň trochu by osolit chtělo. Jinak zůstává velice dietní chuti - během varu se totiž do něj mnoho soli nedostane.

Anonym

Taky se přikláním k tomu, že by chtělo maso osolit ihned na začátku, udělala jsem tak bez přečtení těchto příspěvků a i trošku opepřila. Vynikajicí je rýže Basmati, opravdu mě mile překvapila. Tento recept je časově nenáročný a přitom táááák dobrý.

Anonym

Taky se přikláním k tomu, že by chtělo maso osolit ihned na začátku, udělala jsem tak bez přečtení těchto příspěvků a i trošku opepřila. Vynikajicí je rýže Basmati, opravdu mě mile překvapila. Tento recept je časově nenáročný a přitom táááák dobrý.

Anonym

Je to vynikající kombinace, ve které je úžasnou "třešničkou na dortu" tymián. Opravdu mohu jen doporučit! Jen si dovolím podotknout, že dle receptu se kuřecí maso na začátku při pečení nesolí, ale alespoň trochu by osolit chtělo. Jinak zůstává velice dietní chuti - během varu se totiž do něj mnoho soli nedostane.

Anonym

Kombinace surovin je perfektní. Souhlasím s ochucením masa před pečením (použil jsem Pondravku).Olivy jsem přidal plněné paprikovou pastou ve sladkokyselém nálevu - dobře jsem je propral.Chuť oliv je výraznější. Jinak vynikající.

Anonym

Recept je vyborny, ale chybi tam jedna zasadni ingredience - bile vino! Ja ho pouzivam pri vareni dost casto a v kombinaci s kuretem i ryzi je vynikajici. Zkuste tak deci, bud kdyz pridavate k cibuli ryzi, nebo jim nahradte trochu vyvaru.

Anonym

Zohlednila jsem všechny připomínky k receptu a náš názor je - docela dobré jídlo, rychlé. Nedávala bych tam tu klobásu, protože přehlušila ostatní chutě. Výborné bylo přidat bílé víno, olivy v jídle moc chutnaly.

Anonym

Tak jsme to vyzkoušeli s bílým vímen a bez klobásy a je to fakt dobrota. Výhoda je, že se to dá zvládnou na el. vařiči a v jedné pánvi. Příště naděláme s kuřecího masa nudličky :-)

Anonym

Recepisek jsem vyzkousela a pochutnali jsme si. Klobasku doporucuji czabai, olivy kdo jake ma rad, například s papričkou, na zalití jsem použila normální bujón, rýži jsem nechala ještě 5 minut stát (po stranách byla ještě tvrdší), nevařila jsem ve woku, ale v obyčejné pánvi, fazolky červené a kuřecí maso jsem opepřila, osolila a na slze oliv. oleje osmahla. Doporučuji!

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč