Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3243 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 344 g
Tuky 126 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle kuře s lahodnou omáčkou je ideální k podávání za chladnějších dnů.

Související recepty

Suroviny

sušená, pokrájená na kostičky
olivový olej extra panenský 2 PL
řapíkatý celer 1 ks
pokrájený
malý, nadrobno pokrájený
česnek 2 stroužky
nasekaný
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
masitá, spařená, oloupaná a pokrájená
rozmarýn 1 snítka
kapary PL
sůl

Postup

1

V hrnci opékejte na oleji 1 minutu kostičky slaniny, přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran dozlatova.

2

Vyjměte, do tuku vhoďte rozkrájenou cibuli, celer a česnek a opékejte 2 minuty, zaprašte moukou, zamíchejte a zalijte vínem.

3

Do hrnce vraťte maso, osolte, opepřete, přidejte rajčata, rozmarýn, bobkový list, olivy, kapary.

4

Přiklopte a zvolna vařte asi 30 minut, potom přidejte žampiony nakrájené na plátky a duste asi dalších 10 minut doměkka. Podávejte s bagetou a sklenkou dobrého červeného vína.

NĚCO NAVÍC: Stejně můžete připravit i králíka.

Související články

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...