Tohle kuře s lahodnou omáčkou je ideální k podávání za chladnějších dnů.
Suroviny
slanina
50
g
sušená, pokrájená na kostičky
olivový olej extra panenský
2
PL
kuřecí stehna
4
ks
řapíkatý celer
1
ks
pokrájený
cibule
1
ks
malý, nadrobno pokrájený
česnek
2
stroužky
nasekaný
víno červené
200
ml
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
rajče
6
ks
masitá, spařená, oloupaná a pokrájená
bobkový list
4
ks
rozmarýn
1
snítka
olivy černé
hrst
kapary
PL
žampiony
200
g
sůl
Postup
1
V hrnci opékejte na oleji 1 minutu kostičky slaniny, přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran dozlatova.
2
Vyjměte, do tuku vhoďte rozkrájenou cibuli, celer a česnek a opékejte 2 minuty, zaprašte moukou, zamíchejte a zalijte vínem.
3
Do hrnce vraťte maso, osolte, opepřete, přidejte rajčata, rozmarýn, bobkový list, olivy, kapary.
4
Přiklopte a zvolna vařte asi 30 minut, potom přidejte žampiony nakrájené na plátky a duste asi dalších 10 minut doměkka. Podávejte s bagetou a sklenkou dobrého červeného vína.
NĚCO NAVÍC: Stejně můžete připravit i králíka.