0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře po gudžarátsku

Kuře po gudžarátsku

4 / 5. Počet hodnocení: 44
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1055 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 32 g
Tuky 52 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná a voní Indie! Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte ke koření špetku mletého chilli.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
vykostěná
cibule 2 ks
středně velké
česnek 3 stroužky
máslo 50 g
jogurt bílý 4 PL
tučný
sůl
1 ČL
sušený zázvor
paprika mletá sladká 1 ČL
1 ČL
nemletý mák
garam masala 1 ČL
koření
kari koření 2 ČL
rýže
k podávání

1 Maso zbavte přebytečného tuku a nakrájejte na kousky. Jednu cibuli nakrájejte najemno a společně s kořením, solí a mákem podrťte lehce v hmoždíři. Připravte si hlubší pánev. Rozpusťte na ní máslo (nejlépe přepuštěné) a na něm minutu osmahněte na kostičky nakrájenou druhou cibuli. K ní přidejte podrcené koření a minutu ho za stálého míchání opékejte.

2 Přidejte maso a jogurt, promíchejte, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen na mírný a duste, dokud maso nezměkne. Trvá to přibližně 20 minut. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte přepuštěné máslo, přidejte k máslu 2 lžičky olivového oleje.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč