Takhle chutná a voní Indie! Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte ke koření špetku mletého chilli.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
vykostěná
cibule
2
ks
středně velké
česnek
3
stroužky
máslo
50
g
jogurt bílý
4
PL
tučný
sůl
zázvor (mletý)
1
ČL
paprika mletá sladká
1
ČL
mák celý
1
ČL
garam masala
1
ČL
koření
kari koření
2
ČL
rýže
k podávání
1 Maso zbavte přebytečného tuku a nakrájejte na kousky. Jednu cibuli nakrájejte najemno a společně s kořením, solí a mákem podrťte lehce v hmoždíři. Připravte si hlubší pánev. Rozpusťte na ní máslo (nejlépe přepuštěné) a na něm minutu osmahněte na kostičky nakrájenou druhou cibuli. K ní přidejte podrcené koření a minutu ho za stálého míchání opékejte.
2 Přidejte maso a jogurt, promíchejte, přikryjte pokličkou, stáhněte plamen na mírný a duste, dokud maso nezměkne. Trvá to přibližně 20 minut. Podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte přepuštěné máslo, přidejte k máslu 2 lžičky olivového oleje.