Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 766 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 30 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se s námi na výlet do Indie...

Suroviny

česnek 2 stroužky
rozdrcený
římský kmín 1 ČL
mletý
chilli sušené 1 ČL
mletá
bez kůže, s kostí
rýže
nebo chlebové placky
Na mátovou zálivku
máta svazek
oloupaná, na kostičky
česnek 1 stroužek
nahrubo nasekaný
sůl
pepř

Postup

1

Ve velké misce promíchejte jogurt, česnek, kmín, chilli, kurkumu a barvivo, pokud jej používáte. Přidejte trochu soli a pepře.

2

Do prsíček udělejte několik hlubokých zářezů, vložte do marinády a ponechte v ní třicet až šedesát minut. Občas otočte.

3

Mátu, okurku a česnek dejte do mixéru a najemno rozmixujte. Přidejte jogurt a znovu prošlehejte, pak vše zastříkněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Nechte až do podávání v chladu.

4

Troubu zahřejte na 200 °C. Kuřecí maso dejte na nepřilnavý plech nebo použijte pečicí papír a pečte doměkka, asi půl hodiny. Podávejte přelité zálivkou a s rýží či plackami.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...