Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 766 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 30 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se s námi na výlet do Indie...

Suroviny

česnek 2 stroužky
rozdrcený
římský kmín 1 ČL
mletý
chilli sušené 1 ČL
mletá
bez kůže, s kostí
rýže
nebo chlebové placky
Na mátovou zálivku
máta svazek
oloupaná, na kostičky
česnek 1 stroužek
nahrubo nasekaný
sůl
pepř

1Ve velké misce promíchejte jogurt, česnek, kmín, chilli, kurkumu a barvivo, pokud jej používáte. Přidejte trochu soli a pepře.

2Do prsíček udělejte několik hlubokých zářezů, vložte do marinády a ponechte v ní třicet až šedesát minut. Občas otočte.

3Mátu, okurku a česnek dejte do mixéru a najemno rozmixujte. Přidejte jogurt a znovu prošlehejte, pak vše zastříkněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Nechte až do podávání v chladu.

4Troubu zahřejte na 200 °C. Kuřecí maso dejte na nepřilnavý plech nebo použijte pečicí papír a pečte doměkka, asi půl hodiny. Podávejte přelité zálivkou a s rýží či plackami.

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč