Vydejte se s námi na výlet do Indie...
Suroviny
jogurt bílý
150
g
česnek
2
stroužky
rozdrcený
římský kmín
1
ČL
mletý
chilli sušené
1
ČL
kurkuma (mletá)
špetka
mletá
červené
kuřecí prsa
4
ks
bez kůže, s kostí
rýže
nebo chlebové placky
Na mátovou zálivku
máta
svazek
okurka
5
cm
oloupaná, na kostičky
česnek
1
stroužek
nahrubo nasekaný
jogurt bílý
150
g
sůl
pepř
Postup
1
Ve velké misce promíchejte jogurt, česnek, kmín, chilli, kurkumu a barvivo, pokud jej používáte. Přidejte trochu soli a pepře.
2
Do prsíček udělejte několik hlubokých zářezů, vložte do marinády a ponechte v ní třicet až šedesát minut. Občas otočte.
3
Mátu, okurku a česnek dejte do mixéru a najemno rozmixujte. Přidejte jogurt a znovu prošlehejte, pak vše zastříkněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Nechte až do podávání v chladu.
4
Troubu zahřejte na 200 °C. Kuřecí maso dejte na nepřilnavý plech nebo použijte pečicí papír a pečte doměkka, asi půl hodiny. Podávejte přelité zálivkou a s rýží či plackami.