Pikantní kuře zchladí pálivá raita a o křupavou konzistenci se postará cizrna. Skvělé nejen na piknik!
Suroviny
Postup
1 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 2 stroužky česneku, drcené, a 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru. Přidejte 1 lžíci kari koření, 1 lžičku mletého římského kmínu a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přidejte 2 rajčata, nakrájená na kostky, a zprudka vařte 5 minut do zhoustnutí. Osolte a dejte do mísy. Vmíchejte 250 g smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce nasekaného koriandru a maso z 1 grilovaného kuřete natrhané nahrubo. Nechte vychladnout.
2 Osolte 1 salátovou okurku, nakrájenou na nudličky, a nechte 10 minut vykapat. Pak vymačkejte tekutinu.
3 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vsypte 400g konzervu cizrny, scezené, propláchnuté a osušené.
4 Za stálého míchání minutu opékejte a pak přidejte 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky mletého kajenského pepře a osolte. Míchejte další asi 2 minuty, až se cizrna v koření obalí a pánev bude suchá. Nechte vychladnout.
5 Na raitu smíchejte nastrouhanou vykapanou okurku, 250 g řeckého bílého jogurtu a 2 lžíce nasekané máty.
6 Rozdělte do sklenic vrstvu kari kuřete, raity, kořeněné cizrny a ozdobte opraženými mandlovými lupínky, rajčaty a petrželkou.