Kari kuře s cizrnou a raitou

Kari kuře s cizrnou a raitou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 105 g
Cukr 234 g
Tuky 69 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní kuře zchladí pálivá raita a o křupavou konzistenci se postará cizrna. Skvělé nejen na piknik!

Suroviny

olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 2 stroužek
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
kari koření 1 PL
1 ČL
mletý římský kmín
rajčata 2 ks
250 g
smetanový bílý jogurt
koriandr 2 PL
nasekaný
kuře grilované 1 ks
obrané maso
Na kořeněnou cizrnu
olej 1 PL
cizrna 400 g
v konzervě
1 ČL
mletý římský kmín
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
kajenský pepř 0.25 ČL
sůl
Na raitu
okurka 1 ks
250 g
řecký bílý jogurt
máta 2 PL
nasekaná
Na ozdobu
opražené mandlové lupínky
rajčata
petrželka

1 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 2 stroužky česneku, drcené, a 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru. Přidejte 1 lžíci kari koření, 1 lžičku mletého římského kmínu a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přidejte 2 rajčata, nakrájená na kostky, a zprudka vařte 5 minut do zhoustnutí. Osolte a dejte do mísy. Vmíchejte 250 g smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce nasekaného koriandru a maso z 1 grilovaného kuřete natrhané nahrubo. Nechte vychladnout.

2 Osolte 1 salátovou okurku, nakrájenou na nudličky, a nechte 10 minut vykapat. Pak vymačkejte tekutinu.

3 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vsypte 400g konzervu cizrny, scezené, propláchnuté a osušené.

4 Za stálého míchání minutu opékejte a pak přidejte 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky mletého kajenského pepře a osolte. Míchejte další asi 2 minuty, až se cizrna v koření obalí a pánev bude suchá. Nechte vychladnout.

5 Na raitu smíchejte nastrouhanou vykapanou okurku, 250 g řeckého bílého jogurtu a 2 lžíce nasekané máty.

6 Rozdělte do sklenic vrstvu kari kuřete, raity, kořeněné cizrny a ozdobte opraženými mandlovými lupínky, rajčaty a petrželkou.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit