Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 234 g
Tuky 69 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní kuře zchladí pálivá raita a o křupavou konzistenci se postará cizrna. Skvělé nejen na piknik!

Suroviny

olej 2 PL
česnek 2 stroužek
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
kari koření 1 PL
1 ČL
mletý římský kmín
250 g
smetanový bílý jogurt
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
obrané maso
Na kořeněnou cizrnu
olej 1 PL
cizrna 400 g
v konzervě
1 ČL
mletý římský kmín
kajenský pepř ¼ ČL
sůl
Na raitu
250 g
řecký bílý jogurt
máta 2 PL
nasekaná
Na ozdobu
opražené mandlové lupínky
petrželka

Postup

1

1 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 2 stroužky česneku, drcené, a 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru. Přidejte 1 lžíci kari koření, 1 lžičku mletého římského kmínu a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přidejte 2 rajčata, nakrájená na kostky, a zprudka vařte 5 minut do zhoustnutí. Osolte a dejte do mísy. Vmíchejte 250 g smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce nasekaného koriandru a maso z 1 grilovaného kuřete natrhané nahrubo. Nechte vychladnout.

2 Osolte 1 salátovou okurku, nakrájenou na nudličky, a nechte 10 minut vykapat. Pak vymačkejte tekutinu.

3 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vsypte 400g konzervu cizrny, scezené, propláchnuté a osušené.

4 Za stálého míchání minutu opékejte a pak přidejte 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky mletého kajenského pepře a osolte. Míchejte další asi 2 minuty, až se cizrna v koření obalí a pánev bude suchá. Nechte vychladnout.

5 Na raitu smíchejte nastrouhanou vykapanou okurku, 250 g řeckého bílého jogurtu a 2 lžíce nasekané máty.

6 Rozdělte do sklenic vrstvu kari kuřete, raity, kořeněné cizrny a ozdobte opraženými mandlovými lupínky, rajčaty a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín