Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s čočkou a salsou verde

V tomhle případě musíte použít troubu, ale jinak strávíte v kuchyni minimum času.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50
Kuře

Ingredience

    • 2 celá kuřecí stehna
    • 1 citron, nakrájený na plátky
    • 2 lžíce másla
    • vločková mořská sůl
    • 200g sterilované černé čočky z konzervy, propláchnuté a okapané (nebo předem uvařené čočky)

    NA SALSU VERDE

    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce menších kaparů, propláchnutých a okapaných
    • 3 kyselé okurky (nejlépe malé cornichonky), nakrájené na kostičky
    • 1/2 malého stroužku česneku, utřená
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • hrst lístků máty, nasekaných
    • hrst lístků bazalky, nasekaných 

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 190°C). Kuřecí stehna vložte do menšího pekáčku kůží nahoru, kolem vyskládejte natěsno plátky citronu. Na každé stehno položte plátek másla, posypte solí a pečte cca 45–50 minut, dokud nejsou stehna propečená a zlatá.

2 Připravte salsu verde. Vyšlehejte společně hořčici, ocet a olivový olej. Vmíchejte zbylé ingredience, podle potřeby dosolte. Část salsy vmíchejte do čočky. Na talíř nandejte čočku, kuře, zbývající salsu verde a plátky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tuňákové špagety alla puttanesca

Quesadilly s chorizem a cuketami

Bramborový salát s lososem a mákem

Studená polévka salmorejo

Novoroční čočka

REKLAMA

Přidat komentář