Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí páj se slaninou a houbami

Kuřecí páj se slaninou a houbami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuřecí páj se slaninou a houbami

3.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8524 kcal
Bílkoviny 492 g
Sacharidy 473 g
Tuky 507 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný páj s kuřecím masem, slaninou a houbami je skvělý způsob, jak nakrmit velkou rodinu nebo společnost. Díky křehkému těstu už si nemusíte dělat hlavu s přílohou, stačí připravit salát nebo jen nalít sklenku dobrého vína.

Suroviny

vývar kuřecí 500 ml
vykostěná
olivový olej 1 PL
pokrájené na čtvrtky nebo osminky, dle velikosti
slanina 6 plátků
pokrájených nadrobno
pórek 2 ks
pokrájené na kolečka
hořčice dijonská 1 ČL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, lístky posekané nadrobno
domácího nebo kupovaného (viz Něco navíc)
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Drůbeží vývar vlijte do hrnce a přiveďte pod bod varu, vložte kuřecí stehenní maso, přiklopte a zvolna vařte 10–15 minut. Vyjměte a vývar uschovejte.

2

V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vsypte houby a orestujte je dozlatova. Pokud pustí vodu, restujte tak dlouho, dokud se neodpaří. Houby vyjměte a odložte stranou. Do pánve dejte máslo, vsypte slaninu a opečte. Přidejte pórek a 5–6 minut opékejte, aby změkl. Zaprašte moukou, promíchejte a nechte mouku krátce opéct. Postupně vmíchejte 400 ml vody z vaření kuřecích stehen, nechte alespoň 5 minut provařit, aby směs začala houstnout. Vmíchejte smetanu, hořčici a odstavte. Kuřecí stehenní maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a spolu s houbami a petrželkou vmíchejte do omáčky.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Polovinu těsta rozválejte na plát a vyložte jím pekáč s vyšším okrajem o rozměrech 24 x 34 cm. Nechte těsto lehce přesahovat okraje a potřete je rozšlehaným vejcem. Vlijte omáčku s kuřetem a náplň rozprostřete. Vyválejte druhou část těsta a rozložte ji na náplň. Kraje těst přitiskněte k sobě a zarolujte nebo přeložte, aby se pěkně spojily. Ozdobně vytvarujte. Celé těsto potřete prošlehaným vejcem a zlehka na pár místech propíchejte vidličkou nebo nařízněte, aby během pečení mohla ucházet pára.

4

Vložte do trouby a pečte 30–40 minut, aby těsto bylo pěkně dozlatova. Nechte 10 minut odstát a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi méně těsta, udělejte z něj jen pokličku – stačit vám ho tak bude jen polovina. Náplň vlijte do zapékací misky nebo pekáčku a těsto dejte navrch.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč