Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsní řízky s hráškem a pestem

Nová chuťová kombinace, která potěší hlavně milovníky středomořské kuchyně.

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina

Ingredience

    • 800ml drůbežího vývaru (nemusí být)
    • 4 malé kuřecí prsní řízky nebo 2–3 větší (celkem cca 500–600g)
    • 1 svazek zeleného chřestu, zbavený dřevnatých částí a nakrájený na špalíky, špičky odložené
    • 2–3 hrsti lusků cukrového hrášku
    • 200g mraženého hrášku (petit pois), prolitého horkou vodou a okapaného
    • 12 černých oliv
    • 20g piniových oříšků, nasucho opražených
    • bageta nebo ciabatta k podávání 

    NA PESTO

    • 1 rajče
    • 3 stroužky česneku
    • 1 svazek bazalky, lístky otrhané
    • 30g strouhaného parmazánu
    • 6 lžic olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 Vývar nebo osolenou vodu přiveďte k varu v rendlíku nebo v hluboké pánvi. Vložte kuřecí prsní řízky a táhněte (pošírujte – ,vařte‘ je pod bodem varu) cca 8 minut (viz Něco navíc). Pak odstavte a nechte 15 minut odpočívat ve vývaru. 

2 Mezitím na pesto oloupejte rajče (nařízněte ho na špičce do kříže a asi na půl minuty ponořte do horké vody, pak loupejte), zbavte semínek, nakrájejte na kostičky, osolte a nechte 10 minut vykapat v cedníku. Česnek oloupejte, pokrájejte a rozmixujte s rajčetem, bazalkovými lístky, parmazánem a olejem. Opepřete.

3 Po stanovené době maso vyjměte a odložte na talíř. Vývar vraťte na oheň, vsypte chřestové stonky, vařte nepřiklopené asi 3 minuty, přidejte veškerý hrášek a chřestové špičky a vařte další 2 minuty.

4 Zdá-li se vám tekutiny příliš mnoho, část jí slijte, pak obsah pánve promíchejte s pestem, posypte olivami a navrch či do zeleniny naaranžujte maso (v celku, pokrájené nebo natrhané). Posypte piniovými oříšky. Podávejte teplé, doplněné pečivem.

NĚCO NAVÍC

Kuřecí prsa o váze 150g pošírujte 8 minut a pak je nechte v tekutině stát 15 minut. Až maso vyndáte, nechte ho ještě 5 minut na prkénku nebo talíři, a teprve pak ho nakrájejte či natrhejte na kousky. Větší kusy masa (až do 200g) nechte v tekutině o 5–10 minut déle. O hodně menší vařte 6 minut a nechte stát ve vývaru 10 minut. Když stisknete správně uvařené maso v nejsilnější části kleštěmi, bude pevné a pružné a po nakrájení pěkně hladké. Převařená kuřecí prsa jsou suchá, tuhá a vláknitá. V kuřecím mase by však neměl zbýt ani kousek, který by vypadal syrově. Občas se ale uprostřed uvařených kuřecích prsou objeví jasně červená skvrnka, ta je neškodná. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nákyp s hráškem a slaninou

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty

REKLAMA

Přidat komentář