Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešú a jablky

Salát je ještě lepší, když ho necháte krátce rozležet v chladničce.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 2 velké kuřecí prsní řízky, uvařené či jinak tepelně upravené (skvělé jsou pošírované) a na menší kostky
    • 150 g kuliček modrého nebo červeného hroznového vína (nejlépe bez jadérek), podle potřeby rozpůlených
    • 100 g solených oříšků kešú, nasekaných (část lze odložit na ozdobení)
    • 1 červené jablko, zbavené jádřince a na kostičky (část můžete nakrájet na tenké klínky a využít na ozdobení)
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na půlkolečka a rozdělená na vrstvy
    • 1 jarní cibulka, nakrájená nadrobno 
    • 3–4 lžíce majonézy (podle chuti) 
    • 1–2 lžíce jogurtu (podle chuti)
    • 1–2 lžíce limetové šťávy (zhruba z 1 limety) + najemno nastrouhaná kůra podle chuti + tenké klínky k podávání
    • nasekaná hladkolistá petrželka podle chuti + snítky na ozdobení
    • sůl a čerstvě mletý barevný pepř 
    • čerstvé nebo opečené světlé pečivo k podávání 
     

Příprava jídla

1 Smíchejte všechny suroviny, osolte a opepřete, ozdobte snítkami petrželky a podávejte se světlým pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Bramborovo-pórková polévka

Kachní stehna s vinno-rybízovou omáčkou, zelím a pečenými knedlíky

Vepřové maso na víně a bylinkách

Dušený králík s hroznovým vínem a olivami

REKLAMA

Přidat komentář