Kuřecí masíčko je pro přípravu grilovaných špízů ideální. Rychle se propeče a dokážete jej vylepšit vhodně zvolenou marinádou. K tomu přidat vhodnou zelninu a dobře vychlazený dip a letní zahradní párty může začít. Špízy lze připravovat z kuřecích prsou, ale také ze stehen.
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
lze nahrafit vykkoštěnými stehnami
žampiony
6
ks
paprika barevná
2
ks
cibule
2
ks
Marináda
olivový olej
3
PL
česnek
3
stroužky
med
1
PL
chilli omáčka sladká
2
PL
Dip
Postup
1
Maso nakrájejte na stejné kosky.
2
Smíchejte suroviny na marinádu a maso v ní důkladně promíchejte. Dejte do lednice minimálně na dvě hodiny.
3
Špejle dejte namočit do vody.
4
Nakrájejte šampiony, slaninu. cibuli a papriku na větší kousky.
5
Na špejli vrstvěte jednotlivé suroviny.
6
Připravené špízy celé pomažte zbylou marinádou a udrilujte.