Jestli je omáčka jemně hrudkovitá kvůli brynze, nebo parmazánu, jsme se v redakci neshodli. Že nám ale moc chutnala, je jisté. Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou se podle nás bude skvěle vyjímat při romantické večeři ve dvou se skleničkou vína... To se nám ale nepodařilo v redakci ověřit.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Kuřecí řízky potřete olejem, na každý položte 2 plátky šalvěje a zabalte vždy do 2 plátků parmské šunky. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené.
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu.
Připravte omáčku. V rendlíčku nechte na mírném ohni trochu rozehřát brynzu (míchejte), pak vlijte mléko a na mírném až středním ohni prohřívejte za stálého šlehání až k mírnému varu, aby se brynza rozpustila.
Potom vmíchejte parmazán a za mírného varu šlehejte, aby se rozpustil. Vsypte oregano, petrželku, sůl, pepř a česnekový prášek podle chuti a na mírném ohni zvolna krátce povařte za stálého míchání.
Scezené těstoviny promíchejte s omáčkou a trochou bazalky a nechte chvilku stát.
Podávejte s upečenými kuřecími řízky (nechte je chvíli odpočinout a pak nakrájejte na široké plátky – výpek a šťávu, kterou pustí, vmíchejte do sýrové omáčky), podle chuti posypte dalšími bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li mít omáčku jemnější, použijte místo brynzy sýr cottage nebo smetanový krémový sýr. V případě cottage nejprve promixujte oba sýry s mlékem. A pak je prohřejte, ochuťte a krátce povařte.