0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5918 kcal
Bílkoviny 526 g
Sacharidy 378 g
Tuky 245 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli je omáčka jemně hrudkovitá kvůli brynze, nebo parmazánu, jsme se v redakci neshodli. Že nám ale moc chutnala, je jisté.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
jemně naklepaná, aby měla všude zhruba stejnou tloušťku
olivový olej
podle potřeby
šalvěj 8 lístků
sušená šunka 8 plátků
parmská
tagliatelle 4 porce
sůl
Na omáčku
brynza 150 g
mléko 250 ml
parmazán 40 g
lze nahradit pecorinem, najemno
oregano
čerstvé či sušené, množství podle chuti
petrželka
hladkolistá, nasekaná
sůl 0.25 ČL
nebo podle chuti
pepř 2 špetky
čerstvě mletý, nebo podle chuti
česnek sušený 0.25 ČL
nebo podle chuti, je možné použít i čerstvý prolisovaný
bazalka
čerstvá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Kuřecí řízky potřete olejem, na každý položte 2 plátky šalvěje a zabalte vždy do 2 plátků parmské šunky. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené.

2

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu.

3

Připravte omáčku. V rendlíčku nechte na mírném ohni trochu rozehřát brynzu (míchejte), pak vlijte mléko a na mírném až středním ohni prohřívejte za stálého šlehání až k mírnému varu, aby se brynza rozpustila.

4

Potom vmíchejte parmazán a za mírného varu šlehejte, aby se rozpustil. Vsypte oregano, petrželku, sůl, pepř a česnekový prášek podle chuti a na mírném ohni zvolna krátce povařte za stálého míchání.

5

Scezené těstoviny promíchejte s omáčkou a trochou bazalky a nechte chvilku stát.

6

Podávejte s upečenými kuřecími řízky (nechte je chvíli odpočinout a pak nakrájejte na široké plátky – výpek a šťávu, kterou pustí, vmíchejte do sýrové omáč- ky), podle chuti posypte dalšími bylinkami.

NĚCO NAVÍC 
Chcete-li mít omáčku jemnější, použijte místo brynzy sýr cottage nebo smetanový krémový sýr. V případě cottage nejprve promixujte oba sýry s mlékem. A pak je prohřejte, ochuťte a krátce povařte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit