0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5918 kcal
Bílkoviny 526 g
Sacharidy 378 g
Tuky 245 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli je omáčka jemně hrudkovitá kvůli brynze, nebo parmazánu, jsme se v redakci neshodli. Že nám ale moc chutnala, je jisté.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
jemně naklepaná, aby měla všude zhruba stejnou tloušťku
olivový olej
podle potřeby
šalvěj 8 lístků
parmská
tagliatelle 4 porce
sůl
Na omáčku
brynza 150 g
mléko 250 ml
parmazán 40 g
lze nahradit pecorinem, najemno
oregano
čerstvé či sušené, množství podle chuti
petrželka
hladkolistá, nasekaná
sůl ¼ ČL
nebo podle chuti
pepř 2 špetky
čerstvě mletý, nebo podle chuti
česnek sušený ¼ ČL
nebo podle chuti, je možné použít i čerstvý prolisovaný
bazalka
čerstvá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Kuřecí řízky potřete olejem, na každý položte 2 plátky šalvěje a zabalte vždy do 2 plátků parmské šunky. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené.

2

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu.

3

Připravte omáčku. V rendlíčku nechte na mírném ohni trochu rozehřát brynzu (míchejte), pak vlijte mléko a na mírném až středním ohni prohřívejte za stálého šlehání až k mírnému varu, aby se brynza rozpustila.

4

Potom vmíchejte parmazán a za mírného varu šlehejte, aby se rozpustil. Vsypte oregano, petrželku, sůl, pepř a česnekový prášek podle chuti a na mírném ohni zvolna krátce povařte za stálého míchání.

5

Scezené těstoviny promíchejte s omáčkou a trochou bazalky a nechte chvilku stát.

6

Podávejte s upečenými kuřecími řízky (nechte je chvíli odpočinout a pak nakrájejte na široké plátky – výpek a šťávu, kterou pustí, vmíchejte do sýrové omáč- ky), podle chuti posypte dalšími bylinkami.

NĚCO NAVÍC 
Chcete-li mít omáčku jemnější, použijte místo brynzy sýr cottage nebo smetanový krémový sýr. V případě cottage nejprve promixujte oba sýry s mlékem. A pak je prohřejte, ochuťte a krátce povařte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč