Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou
Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5918 kcal
Bílkoviny 526 g
Sacharidy 378 g
Tuky 245 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli je omáčka jemně hrudkovitá kvůli brynze, nebo parmazánu, jsme se v redakci neshodli. Že nám ale moc chutnala, je jisté. Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou se podle nás bude skvěle vyjímat při romantické večeři ve dvou se skleničkou vína... To se nám ale nepodařilo v redakci ověřit.

Suroviny

jemně naklepaná, aby měla všude zhruba stejnou tloušťku
olivový olej
podle potřeby
šalvěj 8 lístků
parmská
tagliatelle 4 porce
sůl
Na omáčku
brynza 150 g
mléko 250 ml
lze nahradit pecorinem, najemno
oregano
čerstvé či sušené, množství podle chuti
petrželka
hladkolistá, nasekaná
sůl ¼ ČL
nebo podle chuti
pepř 2 špetky
čerstvě mletý, nebo podle chuti
česnek sušený ¼ ČL
nebo podle chuti, je možné použít i čerstvý prolisovaný
bazalka
čerstvá

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Kuřecí řízky potřete olejem, na každý položte 2 plátky šalvěje a zabalte vždy do 2 plátků parmské šunky. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut, aby bylo maso propečené.

3

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu.

4

Připravte omáčku. V rendlíčku nechte na mírném ohni trochu rozehřát brynzu (míchejte), pak vlijte mléko a na mírném až středním ohni prohřívejte za stálého šlehání až k mírnému varu, aby se brynza rozpustila.

5

Potom vmíchejte parmazán a za mírného varu šlehejte, aby se rozpustil. Vsypte oregano, petrželku, sůl, pepř a česnekový prášek podle chuti a na mírném ohni zvolna krátce povařte za stálého míchání.

6

Scezené těstoviny promíchejte s omáčkou a trochou bazalky a nechte chvilku stát.

7

Podávejte s upečenými kuřecími řízky (nechte je chvíli odpočinout a pak nakrájejte na široké plátky – výpek a šťávu, kterou pustí, vmíchejte do sýrové omáčky), podle chuti posypte dalšími bylinkami.

NĚCO NAVÍC 
Chcete-li mít omáčku jemnější, použijte místo brynzy sýr cottage nebo smetanový krémový sýr. V případě cottage nejprve promixujte oba sýry s mlékem. A pak je prohřejte, ochuťte a krátce povařte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín