Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Skvělý nápad na večeři i na občerstvení na party!

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Kuře

Ingredience

    NA ŠPÍZY

    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 3 lžíce olivového oleje + další na rajčata
    • 1 lžíce citronové kůry a šťávy
    • 1 lžička medu
    • 1 lžička soli
    • 900 g kuřecích stehenních řízků
    • 400 g třešňových rajčátek

    NA SALSU

    • svazek bazalky, otrhané lístky + další na posypání
    • svazek hladkolisté petrželky a/nebo koriandru
    • 80 ml olivového oleje
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 malý stroužek česneku, nasekaný

Příprava jídla

1 Smíchejte na marinádu v míse dohromady česnek, olej, citronovou kůru a šťávu,med,sůl. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky. Vložte do marinády a zamíchejte, aby se všechny kousky masa pokryly omáčkou. Nechte marinovat 15 minut.

2 Zatímco se maso marinuje, smíchejte bazalku, petrželku, olivový olej, ocet, česnek a sůl a směs rozmixujte, aby byly bylinky jen nahrubo nasekané. Pokud je třeba, dosolte a dejte stranou.

3 Vyjměte maso z marinády a napíchejte je na jehly. Na další jehly napíchejte rajčátka, potřete je olivovým olejem a posypte trochou soli.

4 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a potřete slabě olejem. Grilujte špízy – rajčata kolem 5 minut, maso 10–15 minut. Sejměte špízy z ohně a pokapejte salsou, zbytek salsy podávejte v misce stranou. Jako doprovod se hodí brambory nebo bageta.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová polévka s nočky

Omeleta s hráškem a šunkou

Kofty s tahini omáčkou a květákovou rýží

Bruschetta Caesar

Přidat komentář