0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 30 g
Tuky 187 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad na večeři i na občerstvení na party!

Suroviny

NA ŠPÍZY
česnek 2 stroužky
prolisované
olivový olej 3 PL
+ další na rajčata
citronová kůra 1 PL
citronová štáva 1 PL
med 1 ČL
sůl 1 ČL
kuřecí stehenní řízky 900 g
rajčata cherry 400 g
NA SALSU
bazalka 1 svazek
otrhané lístky + další na posypání
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lze nahradit koriandrem
olivový olej 80 ml
vinný ocet červený 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný

1 Smíchejte na marinádu v míse dohromady česnek, olej, citronovou kůru a šťávu,med,sůl. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky. Vložte do marinády a zamíchejte, aby se všechny kousky masa pokryly omáčkou. Nechte marinovat 15 minut.

2 Zatímco se maso marinuje, smíchejte bazalku, petrželku, olivový olej, ocet, česnek a sůl a směs rozmixujte, aby byly bylinky jen nahrubo nasekané. Pokud je třeba, dosolte a dejte stranou.

3 Vyjměte maso z marinády a napíchejte je na jehly. Na další jehly napíchejte rajčátka, potřete je olivovým olejem a posypte trochou soli.

4 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a potřete slabě olejem. Grilujte špízy – rajčata kolem 5 minut, maso 10–15 minut. Sejměte špízy z ohně a pokapejte salsou, zbytek salsy podávejte v misce stranou. Jako doprovod se hodí brambory nebo bageta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit