Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 30 g
Tuky 187 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad na večeři i na občerstvení na party!

Suroviny

NA ŠPÍZY
česnek 2 stroužky
prolisované
olivový olej 3 PL
+ další na rajčata
med 1 ČL
sůl 1 ČL
kuřecí stehenní řízky 900 g
rajčata cherry 400 g
NA SALSU
bazalka 1 svazek
otrhané lístky + další na posypání
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lze nahradit koriandrem
olivový olej 80 ml
vinný ocet červený 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný

Postup

1

Smíchejte na marinádu v míse dohromady česnek, olej, citronovou kůru a šťávu,med,sůl. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky. Vložte do marinády a zamíchejte, aby se všechny kousky masa pokryly omáčkou. Nechte marinovat 15 minut.

2

Zatímco se maso marinuje, smíchejte bazalku, petrželku, olivový olej, ocet, česnek a sůl a směs rozmixujte, aby byly bylinky jen nahrubo nasekané. Pokud je třeba, dosolte a dejte stranou.

3

Vyjměte maso z marinády a napíchejte je na jehly. Na další jehly napíchejte rajčátka, potřete je olivovým olejem a posypte trochou soli.

4

Rozpalte grilovací pánev nebo gril a potřete slabě olejem. Grilujte špízy – rajčata kolem 5 minut, maso 10–15 minut. Sejměte špízy z ohně a pokapejte salsou, zbytek salsy podávejte v misce stranou. Jako doprovod se hodí brambory nebo bageta.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín