0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2564 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 30 g
Tuky 187 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad na večeři i na občerstvení na party!

Suroviny

NA ŠPÍZY
česnek 2 stroužky
prolisované
olivový olej 3 PL
+ další na rajčata
citronová kůra 1 PL
citronová šťáva 1 PL
med 1 ČL
sůl 1 ČL
kuřecí stehenní řízky 900 g
rajčata cherry 400 g
NA SALSU
bazalka 1 svazek
otrhané lístky + další na posypání
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lze nahradit koriandrem
olivový olej 80 ml
vinný ocet červený 2 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný

1 Smíchejte na marinádu v míse dohromady česnek, olej, citronovou kůru a šťávu,med,sůl. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky. Vložte do marinády a zamíchejte, aby se všechny kousky masa pokryly omáčkou. Nechte marinovat 15 minut.

2 Zatímco se maso marinuje, smíchejte bazalku, petrželku, olivový olej, ocet, česnek a sůl a směs rozmixujte, aby byly bylinky jen nahrubo nasekané. Pokud je třeba, dosolte a dejte stranou.

3 Vyjměte maso z marinády a napíchejte je na jehly. Na další jehly napíchejte rajčátka, potřete je olivovým olejem a posypte trochou soli.

4 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a potřete slabě olejem. Grilujte špízy – rajčata kolem 5 minut, maso 10–15 minut. Sejměte špízy z ohně a pokapejte salsou, zbytek salsy podávejte v misce stranou. Jako doprovod se hodí brambory nebo bageta.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč