0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí stehna s cuketovou nádivkou & cuketovo-rajčatovým salátem

Kuřecí stehna s cuketovou nádivkou & cuketovo-rajčatovým salátem

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1721 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 160 g
Tuky 77 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky tomu, že se křehká mladá cuketa dá jíst i syrová, si v tomhle receptu hodném nedělního oběda můžete vychutnávat cuketu hned ve dvou ,skupenstvích‘ naráz.

Suroviny

máslo 1 PL
nejlépe pěkné nové, malé, uvařené doměkka ve slupce
Na nádivku
rohlíky 1 ks
včerejší, na kostičky
vývar kuřecí 80 ml
studený, lze použít i mléko
vejce 1 ks
malé, prošlehané
petrželka 1 PL
nasekaná, může být i kudrnka
cuketa 100 g
nastrouhaná nahrubo
kari koření ¾ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
menší, zbavená konců, nakrájená na tenká hodně šikmá kolečka nebo podélně na pltáky (například pomocí mandolíny)
bazalka 3 lístky
velké, nakrájené na proužky
rajčata cherry 150 g
nejlépe směs barev, podélně rozpůlené
Na salátovou zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej panenský 1 PL
citronová šťáva 1 PL
česnek 1 stroužek
malý, drcený
jarní cibulka ½ PL
nadrobno nakrájená bílá část, lze nahradit šalotkou nebo cibulí
bazalka 1 lístek
velký, nakrájený na proužky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Na nádivku zalijte rohlík vývarem nebo mlékem a nechte nasáknout. Přidejte vejce, petrželku a cuketu, okořeňte kari a pepřem, osolte. Promíchejte.

2

Kuřecí maso podle potřeby osušte papírovou utěrkou a prsty opatrně na obou stehnech nahoře oddělte kůži od masa. Vzniklé kapsy vyplňte nádivkou. Pokud máte pocit, že by nádivka mohla vytékat, spíchněte kapsy párátky nebo grilovacími jehlami.

3

Naplněná kuřecí stehna položte do pekáčku či zapékací mísy (můžete je také podložit pečicím papírem). Dejte je do trouby a pečte 10 minut. Pak teplotu v troubě snižte na 180°C, kuře podlijte trochou horké (!) vody, na každé stehno položte kousek másla a dopékejte asi 40–45 minut dozlatova a propečena. Během pečení přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte další horkou vodou.

4

Mezitím uvařte brambory a připravte salát. V misce promíchejte/prošlehejte všechny přísady na zálivku. Cuketu promíchejte s bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou, osolte a opepřete.

5

Upečená stehna podávejte s bramborami, výpekem a cuketovo-rajčatovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...