0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí stehna s cuketovou nádivkou & cuketovo-rajčatovým salátem

Kuřecí stehna s cuketovou nádivkou & cuketovo-rajčatovým salátem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1721 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 160 g
Tuky 77 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky tomu, že se křehká mladá cuketa dá jíst i syrová, si v tomhle receptu hodném nedělního oběda můžete vychutnávat cuketu hned ve dvou ,skupenstvích‘ naráz.

Suroviny

máslo 1 PL
brambory 500 g
nejlépe pěkné nové, malé, uvařené doměkka ve slupce
Na nádivku
rohlíky 1 ks
včerejší, na kostičky
vývar kuřecí 80 ml
studený, lze použít i mléko
vejce 1 ks
malé, prošlehané
petrželka 1 PL
nasekaná, může být i kudrnka
cuketa 100 g
nastrouhaná nahrubo
kari koření ¾ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
menší, zbavená konců, nakrájená na tenká hodně šikmá kolečka nebo podélně na pltáky (například pomocí mandolíny)
bazalka 3 lístky
velké, nakrájené na proužky
rajčata cherry 150 g
nejlépe směs barev, podélně rozpůlené
Na salátovou zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej panenský 1 PL
citronová šťáva 1 PL
česnek 1 stroužek
malý, drcený
jarní cibulka ½ PL
nadrobno nakrájená bílá část, lze nahradit šalotkou nebo cibulí
bazalka 1 lístek
velký, nakrájený na proužky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Na nádivku zalijte rohlík vývarem nebo mlékem a nechte nasáknout. Přidejte vejce, petrželku a cuketu, okořeňte kari a pepřem, osolte. Promíchejte.

2

Kuřecí maso podle potřeby osušte papírovou utěrkou a prsty opatrně na obou stehnech nahoře oddělte kůži od masa. Vzniklé kapsy vyplňte nádivkou. Pokud máte pocit, že by nádivka mohla vytékat, spíchněte kapsy párátky nebo grilovacími jehlami.

3

Naplněná kuřecí stehna položte do pekáčku či zapékací mísy (můžete je také podložit pečicím papírem). Dejte je do trouby a pečte 10 minut. Pak teplotu v troubě snižte na 180°C, kuře podlijte trochou horké (!) vody, na každé stehno položte kousek másla a dopékejte asi 40–45 minut dozlatova a propečena. Během pečení přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte další horkou vodou.

4

Mezitím uvařte brambory a připravte salát. V misce promíchejte/prošlehejte všechny přísady na zálivku. Cuketu promíchejte s bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou, osolte a opepřete.

5

Upečená stehna podávejte s bramborami, výpekem a cuketovo-rajčatovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč