Díky tomu, že se křehká mladá cuketa dá jíst i syrová, si v tomhle receptu hodném nedělního oběda můžete vychutnávat cuketu hned ve dvou ,skupenstvích‘ naráz.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Na nádivku zalijte rohlík vývarem nebo mlékem a nechte nasáknout. Přidejte vejce, petrželku a cuketu, okořeňte kari a pepřem, osolte. Promíchejte.
Kuřecí maso podle potřeby osušte papírovou utěrkou a prsty opatrně na obou stehnech nahoře oddělte kůži od masa. Vzniklé kapsy vyplňte nádivkou. Pokud máte pocit, že by nádivka mohla vytékat, spíchněte kapsy párátky nebo grilovacími jehlami.
Naplněná kuřecí stehna položte do pekáčku či zapékací mísy (můžete je také podložit pečicím papírem). Dejte je do trouby a pečte 10 minut. Pak teplotu v troubě snižte na 180°C, kuře podlijte trochou horké (!) vody, na každé stehno položte kousek másla a dopékejte asi 40–45 minut dozlatova a propečena. Během pečení přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte další horkou vodou.
Mezitím uvařte brambory a připravte salát. V misce promíchejte/prošlehejte všechny přísady na zálivku. Cuketu promíchejte s bazalkou a rajčátky, pokropte zálivkou, osolte a opepřete.
Upečená stehna podávejte s bramborami, výpekem a cuketovo-rajčatovým salátem.