Cuketové placičky s haloumi

Cuketové placičky s haloumi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (22)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 126 g
Tuky 78 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotové jsou v cuku letu a nejlépe se hodí na posezení na zápraží – dokonalý letní rychlooběd nebo večeře.

Suroviny

cuketa 500 g
nastrouhaná nahrubo
sýr halloumi 250 g
nastrouhaný nahrubo
cibule 1 ks
oloupaná a nastrouhaná nahrubo
máta 3 hrsti
nasekaná
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
může být i špaldová
římský kmín 2 špetky
mletý či drcený, nebo podle chuti
arašídový olej
na smažení, lze nahradit i jiným rostlinným olejem vhodným ke smažení
sůl vločková
k podávání
máta
čerstvá, k podávání
zakysaná smetana
smíchaná s bylinkami (může být i trocha nastrouhané křehké cukety), k podávání, lze použít i hustý bílý jogurt

1 V míse promíchejte nastrouhanou cuketu, sýr a cibuli plus mátu. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Zlehka promíchejte. Vsypte mouku, okořeňte římským kmínem, podle chuti osolte (pozor, sýr haloumi je slaný!) a dobře promíchejte.

2 V hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejte cca 3 cm vrstvu oleje. Z těsta odebírejte pořádné hrsti (necelých 100 ml) a tvarujte z nich silné placičky (těch by mělo být celkem 12). Po 4 kusech je vkládejte do oleje. Smažte 4 minuty dozlatova a aby byly uvnitř propečené, v půlce vždy obraťte. Děrovanou sběračkou vyndavejte na papírové utěrky. Zopakujte ještě se dvěma dávkami do spotřebování veškerého těsta.

3 Usmažené placičky podávejte posypané vločkovou solí a s ochucenou smetanou nebo jogurtem s bylinkami, popřípadě i trochou strouhané cukety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit