Hotové jsou v cuku letu a nejlépe se hodí na posezení na zápraží – dokonalý letní rychlooběd nebo večeře.
Suroviny
Postup
V míse promíchejte nastrouhanou cuketu, sýr a cibuli plus mátu. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Zlehka promíchejte. Vsypte mouku, okořeňte římským kmínem, podle chuti osolte (pozor, sýr haloumi je slaný!) a dobře promíchejte.
V hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejte cca 3 cm vrstvu oleje. Z těsta odebírejte pořádné hrsti (necelých 100 ml) a tvarujte z nich silné placičky (těch by mělo být celkem 12).
Po 4 kusech je vkládejte do oleje. Smažte 4 minuty dozlatova a aby byly uvnitř propečené, v půlce vždy obraťte. Děrovanou sběračkou vyndavejte na papírové utěrky. Zopakujte ještě se dvěma dávkami do spotřebování veškerého těsta.
Usmažené placičky podávejte posypané vločkovou solí a s ochucenou smetanou nebo jogurtem s bylinkami, popřípadě i trochou strouhané cukety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- Jak doplnit vlákninu a oživit jídelníček? Naučte se různé druhy zeleninových placek(14 receptů )
- Světová chuť cukety: Originální cuketová jídla z různých koutů světa(24 receptů )
- Křupavé cuketové placky: Levná večeře i rychlá svačina, nad kterou děti nebudou ohrnovat nos(12 receptů )