Cuketové placičky s haloumi

Cuketové placičky s haloumi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 126 g
Tuky 78 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotové jsou v cuku letu a nejlépe se hodí na posezení na zápraží – dokonalý letní rychlooběd nebo večeře.

Suroviny

cuketa 500 g
nastrouhaná nahrubo
sýr halloumi 250 g
nastrouhaný nahrubo
cibule 1 ks
oloupaná a nastrouhaná nahrubo
máta 3 hrsti
nasekaná
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
může být i špaldová
římský kmín 2 špetky
mletý či drcený, nebo podle chuti
arašídový olej
na smažení, lze nahradit i jiným rostlinným olejem vhodným ke smažení
sůl vločková
k podávání
máta
čerstvá, k podávání
zakysaná smetana
smíchaná s bylinkami (může být i trocha nastrouhané křehké cukety), k podávání, lze použít i hustý bílý jogurt

1 V míse promíchejte nastrouhanou cuketu, sýr a cibuli plus mátu. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Zlehka promíchejte. Vsypte mouku, okořeňte římským kmínem, podle chuti osolte (pozor, sýr haloumi je slaný!) a dobře promíchejte.

2 V hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejte cca 3 cm vrstvu oleje. Z těsta odebírejte pořádné hrsti (necelých 100 ml) a tvarujte z nich silné placičky (těch by mělo být celkem 12). Po 4 kusech je vkládejte do oleje. Smažte 4 minuty dozlatova a aby byly uvnitř propečené, v půlce vždy obraťte. Děrovanou sběračkou vyndavejte na papírové utěrky. Zopakujte ještě se dvěma dávkami do spotřebování veškerého těsta.

3 Usmažené placičky podávejte posypané vločkovou solí a s ochucenou smetanou nebo jogurtem s bylinkami, popřípadě i trochou strouhané cukety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit