Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

Kuře s bramborovou kaší ja klasika, která nikdy neomrzí a rozhodně stojí za to ji mít v repertoáru rychlých večeří.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Vaření 0:35
Kuře Česká

Ingredience

    • 700 g kuřecích horních stehen
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej podle potřeby
    • 300 g hub, nejlépe lesních, ale lze použít i žampiony, na plátky nebo na čtvrtky
    • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
    • 400 ml kuřecího vývaru
    • 5 snítek tymiánu a 1 snítka rozmarýnu + navíc na ozdobení

    NA BRAMBOROVOU KAŠI

    • 600 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • sůl
    • 125 g másla
    • mléko podle potřeby

Příprava jídla

1 Kuřecí stehna osolte a opepřete. Rozehřejte pánev vhodnou do trouby a opečte v ní maso – nejdříve kůží dolů, poté obraťte a opečte i z druhé strany. Pokud kůže při opékání pouští málo tuku, přilijte do pánve trochu olivového oleje.

2 Kuře vyjměte, do pánve vsypte houby s cibulí a orestujte dozlatova. Podlijte vývarem, vraťte do pánve kuřecí stehna (kůží nahoru), přidejte tymián a rozmarýn a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

3 Na bramborovou kaši uvařte brambory v osolené vodě doměkka, slijte je a nechte chvíli vypářit. Poté do nich nakrájejte máslo a rozšťouchejte je, podle potřeby zřeďte mlékem, osolte a vyšlehejte dohladka.

4 Hotová stehna podávejte zdobené bylinkami s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Omáčku můžete zjemnit a zahustit studeným máslem. Pokud máte dost hub, nechte si jich pár stranou, opečte je na másle a přidejte při servírování na talíř.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květáková polévka

Srbské rizoto

Vepřová kotleta se smetanovým pórkem a špenátovými špeclemi

Jablkový jahelník

Houby v kuchyni

Přidat komentář