Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3516 kcal
Bílkoviny 160 g
Cukr 179 g
Tuky 235 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře s bramborovou kaší ja klasika, která nikdy neomrzí a rozhodně stojí za to ji mít v repertoáru rychlých večeří.

Související recepty

Suroviny

kuřecí stehna 700 g
horní
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
podle potřeby
houby 300 g
nejlépe lesní, i žampiony, na plátky / čtvrtky
cibule 1 ks
větší, nadrobno
vývar kuřecí 400 ml
tymián 5 snítka
rozmarýn 1 snítka
+ na ozdobu
Na bramborovou kaši
brambory 600 g
oloupané, na kostky
sůl
máslo 125 g
mléko
podle potřeby

1 Kuřecí stehna osolte a opepřete. Rozehřejte pánev vhodnou do trouby a opečte v ní maso – nejdříve kůží dolů, poté obraťte a opečte i z druhé strany. Pokud kůže při opékání pouští málo tuku, přilijte do pánve trochu olivového oleje.

2 Kuře vyjměte, do pánve vsypte houby s cibulí a orestujte dozlatova. Podlijte vývarem, vraťte do pánve kuřecí stehna (kůží nahoru), přidejte tymián a rozmarýn a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

3 Na bramborovou kaši uvařte brambory v osolené vodě doměkka, slijte je a nechte chvíli vypářit. Poté do nich nakrájejte máslo a rozšťouchejte je, podle potřeby zřeďte mlékem, osolte a vyšlehejte dohladka.

4 Hotová stehna podávejte zdobené bylinkami s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Omáčku můžete zjemnit a zahustit studeným máslem. Pokud máte dost hub, nechte si jich pár stranou, opečte je na másle a přidejte při servírování na talíř.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit