Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

Kuřecí stehna s houbami a bramborovou kaší

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3473 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 171 g
Tuky 233 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře s bramborovou kaší ja klasika, která nikdy neomrzí a rozhodně stojí za to ji mít v repertoáru rychlých večeří.

Suroviny

kuřecí stehna 700 g
horní
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
podle potřeby
houby 300 g
nejlépe lesní, ale lze použít i žampiony, na plátky nebo na čtvrtky
cibule 1 ks
větší, nadrobno
vývar kuřecí 400 ml
tymián 5 snítek
+ na ozdobení
rozmarýn 1 snítka
+ na ozdobení
Na bramborovou kaši
brambory 600 g
oloupané, na kostky
sůl
máslo 125 g
mléko
podle potřeby

1 Kuřecí stehna osolte a opepřete. Rozehřejte pánev vhodnou do trouby a opečte v ní maso – nejdříve kůží dolů, poté obraťte a opečte i z druhé strany. Pokud kůže při opékání pouští málo tuku, přilijte do pánve trochu olivového oleje.

2 Kuře vyjměte, do pánve vsypte houby s cibulí a orestujte dozlatova. Podlijte vývarem, vraťte do pánve kuřecí stehna (kůží nahoru), přidejte tymián a rozmarýn a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

3 Na bramborovou kaši uvařte brambory v osolené vodě doměkka, slijte je a nechte chvíli vypářit. Poté do nich nakrájejte máslo a rozšťouchejte je, podle potřeby zřeďte mlékem, osolte a vyšlehejte dohladka.

4 Hotová stehna podávejte zdobené bylinkami s bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Omáčku můžete zjemnit a zahustit studeným máslem. Pokud máte dost hub, nechte si jich pár stranou, opečte je na másle a přidejte při servírování na talíř.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit