Kuře s bramborovou kaší ja klasika, která nikdy neomrzí a rozhodně stojí za to ji mít v repertoáru rychlých večeří.
Suroviny
Postup
Kuřecí stehna osolte a opepřete. Rozehřejte pánev vhodnou do trouby a opečte v ní maso – nejdříve kůží dolů, poté obraťte a opečte i z druhé strany. Pokud kůže při opékání pouští málo tuku, přilijte do pánve trochu olivového oleje.
Kuře vyjměte, do pánve vsypte houby s cibulí a orestujte dozlatova. Podlijte vývarem, vraťte do pánve kuřecí stehna (kůží nahoru), přidejte tymián a rozmarýn a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Na bramborovou kaši uvařte brambory v osolené vodě doměkka, slijte je a nechte chvíli vypářit. Poté do nich nakrájejte máslo a rozšťouchejte je, podle potřeby zřeďte mlékem, osolte a vyšlehejte dohladka.
Hotová stehna podávejte zdobené bylinkami s bramborovou kaší.
NĚCO NAVÍC
Omáčku můžete zjemnit a zahustit studeným máslem. Pokud máte dost hub, nechte si jich pár stranou, opečte je na másle a přidejte při servírování na talíř.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )