0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s houbami a medem

Kuře s houbami a medem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 983 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 70 g
Tuky 30 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nemáte po ruce rozmarýn? Poslouží vám čerstvý nebo sušený tymián.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kůže
sůl
olivový olej 1 PL
žampiony 250 g
krájené
rozmarýn 2
kečup 2 PL
med 1 PL
1 kostka
drůběží vývar
1. Kuřecí prsa osolte a z obou stran osmažte na oleji. Dejte stranou. Do pánve vhoďte žampiony i nasekaný rozmarýn a smažte dozlatova.


2. V hrnku vody rozmíchejte kečup, med a kostku. Maso vraťte na pánev, zalijte vzniklou směsí a na mírném ohni nechte asi dvacet minut probublávat, aby maso změklo.


Ideální příloha: šťouchané brambory a zeleninový salát


Úžasná omáčka
Hotové kuře vyjměte z pánve a omáčku nechte ještě chvíli redukovat na mírném ohni. Odměnou vám bude výrazná, intenzivní chuť.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit