0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s houbami a medem

Kuře s houbami a medem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 983 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 70 g
Tuky 30 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nemáte po ruce rozmarýn? Poslouží vám čerstvý nebo sušený tymián.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kůže
sůl
olivový olej 1 PL
žampiony 250 g
krájené
rozmarýn 2
kečup 2 PL
med 1 PL
1 kostka
drůběží vývar
1. Kuřecí prsa osolte a z obou stran osmažte na oleji. Dejte stranou. Do pánve vhoďte žampiony i nasekaný rozmarýn a smažte dozlatova.


2. V hrnku vody rozmíchejte kečup, med a kostku. Maso vraťte na pánev, zalijte vzniklou směsí a na mírném ohni nechte asi dvacet minut probublávat, aby maso změklo.


Ideální příloha: šťouchané brambory a zeleninový salát


Úžasná omáčka
Hotové kuře vyjměte z pánve a omáčku nechte ještě chvíli redukovat na mírném ohni. Odměnou vám bude výrazná, intenzivní chuť.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit