Nemáte po ruce rozmarýn? Poslouží vám čerstvý nebo sušený tymián.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
bez kůže
sůl
olivový olej
1
PL
žampiony
250
g
krájené
rozmarýn
2
kečup
2
PL
med
1
PL
1
kostka
drůběží vývar
Postup
1
Kuřecí prsa osolte a z obou stran osmažte na oleji. Dejte stranou. Do pánve vhoďte žampiony i nasekaný rozmarýn a smažte dozlatova.
2
V hrnku vody rozmíchejte kečup, med a kostku. Maso vraťte na pánev, zalijte vzniklou směsí a na mírném ohni nechte asi dvacet minut probublávat, aby maso změklo.
Ideální příloha: šťouchané brambory a zeleninový salát
Úžasná omáčka
Hotové kuře vyjměte z pánve a omáčku nechte ještě chvíli redukovat na mírném ohni. Odměnou vám bude výrazná, intenzivní chuť.
Ideální příloha: šťouchané brambory a zeleninový salát
Úžasná omáčka
Hotové kuře vyjměte z pánve a omáčku nechte ještě chvíli redukovat na mírném ohni. Odměnou vám bude výrazná, intenzivní chuť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )