Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 25 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Postup

1

Uvaříme kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout.

2

Během toho smícháme mascarpone se zakysanou smetanou.

3

Nad párou vyšleháme žloutky (bílky nebudeme potřebovat) s trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) do pěny.

4

Žloutkovou pěnu vmícháme do smetanové směsi. Pokud máme opravdu kvalitní vejce, stačí do smetanové směsi vmíchat dva žloutky, cukr a vyšlehaný sníh z bílků.

5

Do studené kávy přidáme podle chuti rum.

6

Piškoty v kávě s rumem namáčíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle sáknou, a musí zůstat tvrdší. První vrstvu v obdélníkové míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém.

7

Poslední vrstvu tvoří smetanový krém hustě posypaný kakaem. Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i čtyři dny, pokud tam tedy tak dlouho vůbec vydrží. Dezert je lehký, osvěžující a jen se rozplývá na jazyku.

 

Apetit magazín