Krupicová kaše je hitem celý rok, ale pokud už vás trochu omrzelo klasické servírování s kakaem, moučkovým cukrem a máslem, máme pro vás tip, jak ji proměnit v letní senzaci. Zkuste náš osvědčený a zaručený recept na nejjemnější krupicovou kaši, jakou jste kdy jedli, a ozdobte ji malinovým pyré, letním ovocem a tmavou čokoládou. Rozplynete se blahem!
Suroviny
mléko
2
hrnky
+ na zředění
kondenzované mléko
5
PL
slazené nebo slazená zahuštěná smetana (salko, piknik, jesenka)
krupička dětská
4
PL
krupice kukuřičná
4
PL
sůl
1
špetka
chia semínka
2
PL
K podávání
nebo rozmačkané maliny, krátce svařené s trochou cukru
ovoce
podle chuti a sezony (my zvolili jahody, borůvky a fíky)
tmavá čokoláda
nasekaná
Postup
1
Mléko a kondenzované mléko nalijte do rendlíku a vmíchejte do něj oba druhy krupice,
sůl a chia semínka. Nechte 30 minut odstát. Poté zahřejte a míchejte do doby, než kaše zhoustne. Pokud je příliš hustá, zřeďte ji mlékem.
2
Rozdělte do talířů, ozdobte malinovým rozvarem, ovocem a čokoládou a ihned podávejte.