Blesková zelená polévka představuje ten nejlepší start letního oběda.
Suroviny
olivový olej
2
PL
mrkev
2
ks
střední, na kostičky velikosti sousta
jarní cibulka
6
ks
bílá část na kolečka
česnek
2
stroužky
podrcený nebo na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí
1
l
chřest zelený
250
g
na špalíky
hrášek cukrový
120
g
nakrájený našikmo
mražený hrášek
⅔
hrnek
vejce
3
ks
parmazán
1
PL
strouhaný + k servírování
baby špenát
1
hrst
překrájený
citronová šťáva
na dochucení
1 Olej rozehřejte ve větším hrnci, přidejte mrkev, jarní cibulku a česnek a na mírném až středním plameni opé- kejte do změknutí, trvá to asi 10 minut. Osolte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přidejte chřest, oba hrášky a vařte 2 minuty, aby vše zůstalo na skus.
2 Mezitím prošlehejte v hrníčku parmazán, vejce, špetku soli a 1 lžíci vody. Ztlumte plamen na minimum a vmíchejte do polévky špenát a potom jemně i vaječnou směs a nechte stát, aby se vejce zatáhlo. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a podávejte sypané nastrouhaným parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé letní polévky(20 receptů)