Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní polévka

Blesková zelená polévka představuje ten nejlepší start letního oběda.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Por 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 středně velké mrkve, nakrájené na kostičky velikosti sousta
    • 6 jarních cibulek, bílá část nakrájená na kolečka
    • 2 stroužky česneku, podrcené nebo na plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 litr kuřecího vývaru
    • 250 g zeleného chřestu, nakrájeného na špalíky
    • 120 g lusků cukrového hrášku, nakrájených našikmo
    • 2/3 hrnku mraženého hrášku
    • 2–3 vejce
    • 1 lžíce strouhaného parmazánu + další k servírování
    • hrst mladého čerstvého špenátu, překrájeného
    • citronová šťáva na dochucení

Příprava jídla

1 Olej rozehřejte ve větším hrnci, přidejte mrkev, jarní cibulku a česnek a na mírném až středním plameni opé- kejte do změknutí, trvá to asi 10 minut. Osolte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přidejte chřest, oba hrášky a vařte 2 minuty, aby vše zůstalo na skus.

2 Mezitím prošlehejte v hrníčku parmazán, vejce, špetku soli a 1 lžíci vody. Ztlumte plamen na minimum a vmíchejte do polévky špenát a potom jemně i vaječnou směs a nechte stát, aby se vejce zatáhlo. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a podávejte sypané nastrouhaným parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečínka na růžovém víně

Karlovarský knedlík na páře

Ibiškový ledový čaj s jahodami

Galetka à la vichyssoise

REKLAMA

Přidat komentář