Letní polévka

Letní polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Por 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1619 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 130 g
Tuky 65 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková zelená polévka představuje ten nejlepší start letního oběda.

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 2 ks
střední, na kostičky velikosti sousta
jarní cibulka 6 ks
bílá část na kolečka
česnek 2 stroužky
podrcený nebo na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 1 l
chřest zelený 250 g
na špalíky
hrášek cukrový 120 g
nakrájený našikmo
mražený hrášek 0.66 hrnek
vejce 3 ks
parmazán 1 PL
strouhaný + k servírování
baby špenát 1 hrst
překrájený
citronová štáva
na dochucení

1 Olej rozehřejte ve větším hrnci, přidejte mrkev, jarní cibulku a česnek a na mírném až středním plameni opé- kejte do změknutí, trvá to asi 10 minut. Osolte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přidejte chřest, oba hrášky a vařte 2 minuty, aby vše zůstalo na skus.

2 Mezitím prošlehejte v hrníčku parmazán, vejce, špetku soli a 1 lžíci vody. Ztlumte plamen na minimum a vmíchejte do polévky špenát a potom jemně i vaječnou směs a nechte stát, aby se vejce zatáhlo. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a podávejte sypané nastrouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit