0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní polévka

Letní polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní polévka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Por 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1619 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 130 g
Tuky 65 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková zelená polévka představuje ten nejlepší start letního oběda.

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 2 ks
střední, na kostičky velikosti sousta
jarní cibulka 6 ks
bílá část na kolečka
česnek 2 stroužky
podrcený nebo na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 1 l
chřest zelený 250 g
na špalíky
hrášek cukrový 120 g
nakrájený našikmo
mražený hrášek 0.66 hrnek
vejce 3 ks
parmazán 1 PL
strouhaný + k servírování
baby špenát 1 hrst
překrájený
citronová štáva
na dochucení

1 Olej rozehřejte ve větším hrnci, přidejte mrkev, jarní cibulku a česnek a na mírném až středním plameni opé- kejte do změknutí, trvá to asi 10 minut. Osolte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přidejte chřest, oba hrášky a vařte 2 minuty, aby vše zůstalo na skus.

2 Mezitím prošlehejte v hrníčku parmazán, vejce, špetku soli a 1 lžíci vody. Ztlumte plamen na minimum a vmíchejte do polévky špenát a potom jemně i vaječnou směs a nechte stát, aby se vejce zatáhlo. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a podávejte sypané nastrouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit