Lilek plněný kuskusem a kuřecím masem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Lilek plněný kuskusem a kuřecím masem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

kuskus 50 g
lilek 2 ks
kuřecí prsa 250 g
voda 100 ml
vroucí
jarní cibulka 4 ks
olivy černé 4 PL
bylinky 6
máta, petržel, bazalka
olivový olej 2 PL
citronová štáva
sůl
pepř

 

Kuskus vsypte do misky, zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.

 
2

Lilky nakrájejte na kolečka vysoká 4–5 cm. Kolečka lilku vydlabejte tak, aby vznikly košíčky. Vydlabanou dužinu posekejte najemno.

 
3

Následně na pánvi orestujte půlku jarní cibulky, kuřecí prsa a lilkovou dužinu.

 
4

Hotový kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, černé olivy, nasekanou směs bylinek, 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Přidejte orestovanou směs cibulky, kuřecích prsou a lilku. Pořádně osolte a opepřete.

 
5

Každý lilkový košíček vytřete olivovým olejem a naplňte kuskusovým salátem.

 
6

Takto naplněné košíčky vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C a zapékejte asi 15–20 minut nebo až dužina na lilkových košíčcích změkne

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit