Suroviny
kuskus
50
g
lilek
2
ks
kuřecí prsa
250
g
voda
100
ml
vroucí
jarní cibulka
4
ks
olivy černé
4
PL
bylinky
6
máta, petržel, bazalka
olivový olej
2
PL
citronová šťáva
sůl
pepř
Kuskus vsypte do misky, zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.
2
Lilky nakrájejte na kolečka vysoká 4–5 cm. Kolečka lilku vydlabejte tak, aby vznikly košíčky. Vydlabanou dužinu posekejte najemno.
3
Následně na pánvi orestujte půlku jarní cibulky, kuřecí prsa a lilkovou dužinu.
4
Hotový kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, černé olivy, nasekanou směs bylinek, 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Přidejte orestovanou směs cibulky, kuřecích prsou a lilku. Pořádně osolte a opepřete.
5
Každý lilkový košíček vytřete olivovým olejem a naplňte kuskusovým salátem.
6
Takto naplněné košíčky vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C a zapékejte asi 15–20 minut nebo až dužina na lilkových košíčcích změkne