0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3663 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 379 g
Tuky 171 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„ Láska je pro mě čistá a upřímná, tak jsem jako hlavní chod zvolil perličku, protože je taky taková. Musíte si s ní ale dát práci a vaření si naplánovat, tohle jídlo nejde odbýt. Tomu druhému tak opravdu dokážete, jak moc vám na něm záleží,“ vysvětluje vznik svého valentýnského menu Roman Kotlář. 

Suroviny

máslo 150 ml
změklé
pažitka 2 PL
nadrobno
petrželka 1 PL
nadrobno
rozmarýn ½ ČL
najemno, lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
zarovnaná
mléko 150 ml
muškátový květ 1 špetka
petržel 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
4 ks
žapion nahrubo, nohy a kloboučky zvlášť
víno bílé 100 ml
lasagne (těstovina) 3 plátek
olivový olej
na vymazání a opékání
2 ks
supreme z perličky
koňak 100 ml
vývar kuřecí 100 ml
smetana ke šlehání 100 ml
33%

1 Na bylinkové máslo smíchejte 4 lžíce másla s 1 lžící pažitky, petrželkou a rozmarýnem, osolte, opepřete a dejte vychladit.

2 V menším rendlíku rozpusťte lžíci másla, přisypte mouku a osmahněte jíšku. Pomalu zašlehávejte mléko tak, aby nevznikly žmolky. Osolte, opepřete, přidejte muškátový květ a provařte 15–20 minut na bešamel.

3 V pánvi orestujte na lžíci másla petržel, mrkev a celer. Když zelenina změkne, přidejte nožičky hub, zalijte vínem, osolte a opepřete.

4 Troubu vyhřejte na 180°C. Plátky lasagní vařte v osolené vodě asi 6 minut, vyjměte a vykrojte kolečka o průměru zhruba 5cm. Připravte si formičky na pečení, dno vždy vymažte olivovým olejem a střídavě pak vrstvěte kolečko lasagní, zeleninu s vínem a bešamel – poslední vrstvu bude tvořit zelenina. Dejte péct na 10–15 minut.

5 V každém prsíčku udělejte kapsu, naplňte ji bylinkovým máslem a stiskem uzavřete. Osolte, opepřete a opečte na rozpáleném oleji na pánvi na středním plameni z obou stran, z každé asi 4–5 minut – začněte na straně s kůží. Vyjměte a dejte dopéct do trouby k lasagním. Do pánve vložte lžičku bylinkového másla a orestujte na něm nakrájené kloboučky hub. Přilijte koňak, nechte odvařit, pak přilijte vývar a smetanu. Osolte, opepřete, vařte do zhoustnutí a odstavte. Na závěr vmíchejte lžičku másla a pažitku.

NĚCO NAVÍC

Supreme je prso s částí křídla a kůží. Občas se objeví takto naporcovaná prsa v obchodech, ale jednodušší je si prsíčka naporcovat z celé perličky – zbytek lze upéct nebo z něj připravit polévku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč