Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4035 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 391 g
Tuky 181 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Láska je pro mě čistá a upřímná, tak jsem jako hlavní chod zvolil perličku, protože je taky taková. Musíte si s ní ale dát práci a vaření si naplánovat, tohle jídlo nejde odbýt. Tomu druhému tak opravdu dokážete, jak moc vám na něm záleží,“ vysvětluje vznik svého valentýnského menu Roman Kotlář. 

Suroviny

máslo 150 g
změklé
pažitka 2 PL
nadrobno nasekaná
petrželka 1 PL
hladkolistá, nadrobno nasekaná
rozmarýn ½ ČL
lístky najemno nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 150 ml
petržel 1 ks
nadrobno nakrájená
mrkev 1 ks
nadrobno nakrájená
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno nakrájený
nohy a kloboučky zvlášť, vše nakrájené nahrubo
lasagne (těstovina) 3 plátky
olivový olej
na vymazání a opékání
supreme (viz Něco navíc)
koňak 100 ml
vývar kuřecí 100 ml

Postup

1

Na bylinkové máslo smíchejte 4 lžíce másla s 1 lžící pažitky, petrželkou a rozmarýnem, osolte, opepřete a dejte vychladit.

2

V menším rendlíku rozpusťte lžíci másla, přisypte mouku a osmahněte jíšku. Pomalu zašlehávejte mléko tak, aby nevznikly žmolky. Osolte, opepřete, přidejte muškátový květ a provařte 15–20 minut na bešamel.

3

V pánvi orestujte na lžíci másla petržel, mrkev a celer. Když zelenina změkne, přidejte nožičky hub, zalijte vínem, osolte a opepřete.

4

Troubu vyhřejte na 180°C. Plátky lasagní vařte v osolené vodě asi 6 minut, vyjměte a vykrojte kolečka o průměru zhruba 5 cm. Připravte si formičky na pečení, dno vždy vymažte olivovým olejem a střídavě pak vrstvěte kolečko lasagní, zeleninu s vínem a bešamel – poslední vrstvu bude tvořit zelenina. Dejte péct na 10–15 minut.

5

V každém prsíčku udělejte kapsu, naplňte ji bylinkovým máslem a stiskem uzavřete. Osolte, opepřete a opečte na rozpáleném oleji na pánvi na středním plameni z obou stran, z každé asi 4–5 minut – začněte na straně s kůží. Vyjměte a dejte dopéct do trouby k lasagním. Do pánve vložte lžičku bylinkového másla a orestujte na něm nakrájené kloboučky hub. Přilijte koňak, nechte odvařit, pak přilijte vývar a smetanu. Osolte, opepřete, vařte do zhoustnutí a odstavte. Na závěr vmíchejte lžičku másla a pažitku.

NĚCO NAVÍC
Supreme je prso s částí křídla a kůží. Občas se objeví takto naporcovaná prsa v obchodech, ale jednodušší je si prsíčka naporcovat z celé perličky – zbytek lze upéct nebo z něj připravit polévku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč