Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3663 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 379 g
Tuky 171 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„ Láska je pro mě čistá a upřímná, tak jsem jako hlavní chod zvolil perličku, protože je taky taková. Musíte si s ní ale dát práci a vaření si naplánovat, tohle jídlo nejde odbýt. Tomu druhému tak opravdu dokážete, jak moc vám na něm záleží,“ vysvětluje vznik svého valentýnského menu Roman Kotlář. 

Suroviny

máslo 150 ml
změklé
pažitka 2 PL
nadrobno
petrželka 1 PL
nadrobno
rozmarýn 0.5 ČL
najemno, lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
zarovnaná
mléko 150 ml
muškátový květ 1 špetka
petržel 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno
4 ks
žapion nahrubo, nohy a kloboučky zvlášť
víno bílé 100 ml
lasagne 3 plátek
olivový olej
na vymazání a opékání
2 ks
supreme z perličky
koňak 100 ml
vývar kuřecí 100 ml
smetana ke šlehání 100 ml
33%

1 Na bylinkové máslo smíchejte 4 lžíce másla s 1 lžící pažitky, petrželkou a rozmarýnem, osolte, opepřete a dejte vychladit.

2 V menším rendlíku rozpusťte lžíci másla, přisypte mouku a osmahněte jíšku. Pomalu zašlehávejte mléko tak, aby nevznikly žmolky. Osolte, opepřete, přidejte muškátový květ a provařte 15–20 minut na bešamel.

3 V pánvi orestujte na lžíci másla petržel, mrkev a celer. Když zelenina změkne, přidejte nožičky hub, zalijte vínem, osolte a opepřete.

4 Troubu vyhřejte na 180°C. Plátky lasagní vařte v osolené vodě asi 6 minut, vyjměte a vykrojte kolečka o průměru zhruba 5cm. Připravte si formičky na pečení, dno vždy vymažte olivovým olejem a střídavě pak vrstvěte kolečko lasagní, zeleninu s vínem a bešamel – poslední vrstvu bude tvořit zelenina. Dejte péct na 10–15 minut.

5 V každém prsíčku udělejte kapsu, naplňte ji bylinkovým máslem a stiskem uzavřete. Osolte, opepřete a opečte na rozpáleném oleji na pánvi na středním plameni z obou stran, z každé asi 4–5 minut – začněte na straně s kůží. Vyjměte a dejte dopéct do trouby k lasagním. Do pánve vložte lžičku bylinkového másla a orestujte na něm nakrájené kloboučky hub. Přilijte koňak, nechte odvařit, pak přilijte vývar a smetanu. Osolte, opepřete, vařte do zhoustnutí a odstavte. Na závěr vmíchejte lžičku másla a pažitku.

NĚCO NAVÍC

Supreme je prso s částí křídla a kůží. Občas se objeví takto naporcovaná prsa v obchodech, ale jednodušší je si prsíčka naporcovat z celé perličky – zbytek lze upéct nebo z něj připravit polévku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit