Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voňavé kuře s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4270 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 447 g
Tuky 189 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
bez kůže
nasekaná
skořice 2 svitky
kardamom 6 tobolek
zlehka rozlámaný
koriandr čerstvý 20 g
nasekaný
jemná, nebo 2 lžičky kari koření
sultánky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velkém kastrolu, který můžete přiklopit poklicí, rozpalte lžíci oleje a sedm až deset minut na něm opékejte kuře. Až bude ze všech stran zlaté, dejte ho stranou. V hrnci rozehřejte zbylý olej. Vsypte cibuli i všechno koření; jakmile cibulka změkne a zezlátne, stáhněte plamen a vraťte do hrnce maso.

2

Smíchejte jogurt, koriandr, kari pastu či kari koření a rozinky. Směs nalijte na kuře, dobře promíchejte, hrnec přiklopte poklicí a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny; maso by mělo jít snadno od kosti. Podávejte s plackami pita.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...