S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.
Suroviny
slunečnicový olej
3
PL
kuřecí stehna
6
ks
bez kůže
cibule
1
ks
nasekaná
bobkový list
5
ks
skořice
2
svitky
kardamom
6
tobolek
zlehka rozlámaný
jogurt řeckého typu
250
ml
koriandr čerstvý
20
g
nasekaný
kari pasta
4
PL
jemná, nebo 2 lžičky kari koření
rozinky
80
g
sultánky
Postup
1
Rozehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velkém kastrolu, který můžete přiklopit poklicí, rozpalte lžíci oleje a sedm až deset minut na něm opékejte kuře. Až bude ze všech stran zlaté, dejte ho stranou. V hrnci rozehřejte zbylý olej. Vsypte cibuli i všechno koření; jakmile cibulka změkne a zezlátne, stáhněte plamen a vraťte do hrnce maso.
2
Smíchejte jogurt, koriandr, kari pastu či kari koření a rozinky. Směs nalijte na kuře, dobře promíchejte, hrnec přiklopte poklicí a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny; maso by mělo jít snadno od kosti. Podávejte s plackami pita.