Litý koláč s tvarohem a meruňkami je superrychlý hrnkový recept na letní buchtu. Dvě barvy těsta, tvarohová náplň a ovoce představují naprosto dokonalou souhru chutí a barev. Navíc hrnková buchta je ideální i pro začátečníky.
Suroviny
Postup
Všechny suroviny na náplň (kromě ovoce) rozšlehejte na hladkou hmotu. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky.
V míse smíchejte všechny suroviny na těsto kromě kakaa a dvou lžic mléka.
Dvě třetiny těsta nalijte na plech o velikosti 30 x 40 cm vyložený papírem na pečení a rozetřete po celé ploše.
Na těsto rozetřete tvarohovou hmotu, na ni položte kousky ovoce a mírně ho zatlačte do tvarohu.
Do zbylého těsta zamíchejte kakao a 2 lžíce mléka a toto těsto natřete na tvaroh s ovocem.
Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte asi 30 minut. Vychladlou litou buchtu nakrájejte na řezy a podávejte.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com