Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 112
Do hodiny Velmi snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4107 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 647 g
Tuky 94 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Litý koláč s tvarohem a meruňkami je superrychlý hrnkový recept na letní buchtu. Dvě barvy těsta, tvarohová náplň a ovoce představují naprosto dokonalou souhru chutí a barev. Navíc hrnková buchta je ideální i pro začátečníky.

Suroviny

Těsto
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
olej ½ hrnku
vejce 1 ks
mléko 1 hrnek
+ 2 lžíce navíc
kakao 1 PL
Náplň
vejce 2 ks
nebo dle chuti
mléko 1 hrnek
vanilkový

Postup

1

Všechny suroviny na náplň (kromě ovoce) rozšlehejte na hladkou hmotu. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na kousky.

2

V míse smíchejte všechny suroviny na těsto kromě kakaa a dvou lžic mléka.

3

Dvě třetiny těsta nalijte na plech o velikosti 30 x 40 cm vyložený papírem na pečení a rozetřete po celé ploše.

4

Na těsto rozetřete tvarohovou hmotu, na ni položte kousky ovoce a mírně ho zatlačte do tvarohu.

5

Do zbylého těsta zamíchejte kakao a 2 lžíce mléka a toto těsto natřete na tvaroh s ovocem.

6

Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte asi 30 minut. Vychladlou litou buchtu nakrájejte na řezy a podávejte.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: marta13

Apetit magazín