Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Litý koláč s tvarohem a meruňkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Litý koláč s tvarohem a meruňkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 2
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
krupicový cukr 1 hrnek
olej 0.5
vejce 1 ks
mléko 1 hrnek
kakao 1 PL
plus dvě lžíce mléka
Náplň
tvaroh měkký 500 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1 ks
krupicový cukr 3 PL
mléko 250 ml
pudinkový prášek 1 ks
meruňky

Všechny suroviny na náplň kromě ovoce rozšleháme na hladkou hmotu. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. V míse smícháme všechny suroviny na těsto kromě kakaa a dvou lžic mléka. 2/3 těsta nalijeme na plech (30 krát 40 cm) vyložený papírem na pečení a rozetřeme po celé ploše. Na těsto rozetřeme tvarohovou hmotu, na ni poklademe kousky ovoce a mírně ho zatlačíme do tvarohu. Do zbylého těsta zamícháme kakao a 2 lžíce mléka a toto těsto natřeme na tvaroh s ovocem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 30 minut. Vychladlé krájíme na řezy.

Autor: marta13

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit