Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové cupcaky s máslovým krémem

Cupcaky jsou vlastně krásně nazdobené muffiny. Upečte je jako sladké překvapení pro svou lásku a zbylé kousky odneste kolegům do práce. Budou vás milovat.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 cupcaků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí
PT15M
Pečení 0:15
Dort

Ingredience

    • 1 vejce
    • 1 lžička vanilkov.ho extraktu (nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku)
    • 60 g másla, změklého
    • 100 g krupicového cukru
    • 140 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžička sody
    • špetka soli
    • 150 ml podmáslí

    NA KRÉM A OZDOBENÍ

    • 500 g másla, změklého cca
    • 150 g moučkového cukru (dle chuti)
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • kapka červeného nebo růžového gelového potravinářského barviva
    • lyofilizované maliny, podrcené

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinový plech s 12 důlky vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s extraktem nebo dření z vanilkového lusku, krupicovým cukrem a máslem do pěny. Mouku prosejte s kypřicím práškem, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím přimíchávejte do vaječné pěny. Pomocí lžíce plňte košíčky do 2/3 výšky. Pečte dozlatova asi 12–14 minut. Nechte úplně vychladnout.

2 Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem prosátým přes jemné síto do nadýchané pěny. Do vzniklého krému zašlehejte vanilkový extrakt. Pomocí barviva obarvěte krém narůžovo (stačí opravdu kapka, intenzitu barvy si určete sami). Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a ozdobte jím cupcaky. Nakonec krém posypte drcenými lyofilizovanými malinami.

NĚCO NAVÍC

Chcete-li vyzkoušet zdobení dvoubarevným krémem, postupujte následovně. Odeberte polovinu neobarveného krému a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Zbylou polovinu krému obarvěte pomocí potravinářského barviva narůžovo a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Oběma sáčkům ustřihněte špičku a vsuňte je společně do cukrářského sáčku s řezanou špičkou. A můžete zdobit!

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář