Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkové cupcaky s máslovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 80
Do 45 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5932 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 355 g
Tuky 481 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cupcaky s krémem jsou luxusní malé dortíčky, které okouzlí svou roztomilostí a překvapí nadýchanou konzistencí korpusu i krému. Recept na vanilkové cupcaky berte jako základní a příště ho podle chuti klidně obměňte. Krém na cupcakes jsme zvolili máslový. Je jemný, pevný a oproti smetanovým déle vydrží. Cupcaky upečte jako sladké překvapení pro svou lásku a zbylé kousky odneste kolegům do práce. Budou vás milovat.

Suroviny

vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
(nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku)
změklé
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
Na krém a ozdobení
máslo 500 g
změklé
(dle chuti)
vanilkový extrakt ½ ČL
červené nebo růžové gelové

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinový plech s 12 důlky vyložte papírovými košíčky.

2

Vejce vyšlehejte s extraktem nebo dření z vanilkového lusku, krupicovým cukrem a máslem do pěny. Mouku prosejte s kypřicím práškem, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím přimíchávejte do vaječné pěny. Pomocí lžíce plňte košíčky do 2/3 výšky.

3

Pečte dozlatova asi 12–14 minut. Nechte úplně vychladnout.

4

Krém na cupcakes: Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem prosátým přes jemné síto do nadýchané pěny. Do vzniklého krému zašlehejte vanilkový extrakt. Pomocí barviva obarvěte krém narůžovo (stačí opravdu kapka, intenzitu barvy si určete sami).

5

Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a ozdobte jím cupcaky. Nakonec krém posypte drcenými lyofilizovanými malinami.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li vyzkoušet zdobení dvoubarevným krémem, postupujte následovně. Odeberte polovinu neobarveného krému a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Zbylou polovinu krému obarvěte pomocí potravinářského barviva narůžovo a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Oběma sáčkům ustřihněte špičku a vsuňte je společně do cukrářského sáčku s řezanou špičkou. A můžete zdobit!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...