Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkové cupcaky s máslovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 75
Do 45 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5932 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 355 g
Tuky 481 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cupcaky s krémem jsou luxusní malé dortíčky, které okouzlí svou roztomilostí a překvapí nadýchanou konzistencí korpusu i krému. Recept na vanilkové cupcaky berte jako základní a příště ho podle chuti klidně obměňte. Krém na cupcakes jsme zvolili máslový. Je jemný, pevný a oproti smetanovým déle vydrží. Cupcaky upečte jako sladké překvapení pro svou lásku a zbylé kousky odneste kolegům do práce. Budou vás milovat.

Suroviny

vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
(nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku)
změklé
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
Na krém a ozdobení
máslo 500 g
změklé
(dle chuti)
vanilkový extrakt ½ ČL
červené nebo růžové gelové

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinový plech s 12 důlky vyložte papírovými košíčky.

2

Vejce vyšlehejte s extraktem nebo dření z vanilkového lusku, krupicovým cukrem a máslem do pěny. Mouku prosejte s kypřicím práškem, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím přimíchávejte do vaječné pěny. Pomocí lžíce plňte košíčky do 2/3 výšky.

3

Pečte dozlatova asi 12–14 minut. Nechte úplně vychladnout.

4

Krém na cupcakes: Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem prosátým přes jemné síto do nadýchané pěny. Do vzniklého krému zašlehejte vanilkový extrakt. Pomocí barviva obarvěte krém narůžovo (stačí opravdu kapka, intenzitu barvy si určete sami).

5

Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a ozdobte jím cupcaky. Nakonec krém posypte drcenými lyofilizovanými malinami.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li vyzkoušet zdobení dvoubarevným krémem, postupujte následovně. Odeberte polovinu neobarveného krému a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Zbylou polovinu krému obarvěte pomocí potravinářského barviva narůžovo a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Oběma sáčkům ustřihněte špičku a vsuňte je společně do cukrářského sáčku s řezanou špičkou. A můžete zdobit!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč