Vanilkové cupcaky s máslovým krémem

Vanilkové cupcaky s máslovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5329 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 208 g
Tuky 481 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cupcaky jsou vlastně krásně nazdobené muffiny. Upečte je jako sladké překvapení pro svou lásku a zbylé kousky odneste kolegům do práce. Budou vás milovat.

Suroviny

vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
(nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku)
máslo 60 g
změklé
krupicový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 140 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 špetka
podmáslí 150 ml
Na krém a ozdobení
máslo 500 g
změklé
moučkový cukr g
(dle chuti)
vanilkový extrakt 0.5 ČL
potravinářské barvivo
kapka, červené nebo růžové gelové
lyofilizované maliny podrcelé

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinový plech s 12 důlky vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s extraktem nebo dření z vanilkového lusku, krupicovým cukrem a máslem do pěny. Mouku prosejte s kypřicím práškem, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím přimíchávejte do vaječné pěny. Pomocí lžíce plňte košíčky do 2/3 výšky. Pečte dozlatova asi 12–14 minut. Nechte úplně vychladnout.

2 Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem prosátým přes jemné síto do nadýchané pěny. Do vzniklého krému zašlehejte vanilkový extrakt. Pomocí barviva obarvěte krém narůžovo (stačí opravdu kapka, intenzitu barvy si určete sami). Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a ozdobte jím cupcaky. Nakonec krém posypte drcenými lyofilizovanými malinami.

NĚCO NAVÍC

Chcete-li vyzkoušet zdobení dvoubarevným krémem, postupujte následovně. Odeberte polovinu neobarveného krému a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Zbylou polovinu krému obarvěte pomocí potravinářského barviva narůžovo a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Oběma sáčkům ustřihněte špičku a vsuňte je společně do cukrářského sáčku s řezanou špičkou. A můžete zdobit!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit