0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkové cupcaky s máslovým krémem

Vanilkové cupcaky s máslovým krémem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5329 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 208 g
Tuky 481 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cupcaky jsou vlastně krásně nazdobené muffiny. Upečte je jako sladké překvapení pro svou lásku a zbylé kousky odneste kolegům do práce. Budou vás milovat.

Suroviny

vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
(nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku)
máslo 60 g
změklé
krupicový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 140 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 špetka
podmáslí 150 ml
Na krém a ozdobení
máslo 500 g
změklé
moučkový cukr g
(dle chuti)
vanilkový extrakt 0.5 ČL
potravinářské barvivo
kapka, červené nebo růžové gelové
lyofilizované maliny podrcelé

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinový plech s 12 důlky vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s extraktem nebo dření z vanilkového lusku, krupicovým cukrem a máslem do pěny. Mouku prosejte s kypřicím práškem, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím přimíchávejte do vaječné pěny. Pomocí lžíce plňte košíčky do 2/3 výšky. Pečte dozlatova asi 12–14 minut. Nechte úplně vychladnout.

2 Na krém vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem prosátým přes jemné síto do nadýchané pěny. Do vzniklého krému zašlehejte vanilkový extrakt. Pomocí barviva obarvěte krém narůžovo (stačí opravdu kapka, intenzitu barvy si určete sami). Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a ozdobte jím cupcaky. Nakonec krém posypte drcenými lyofilizovanými malinami.

NĚCO NAVÍC

Chcete-li vyzkoušet zdobení dvoubarevným krémem, postupujte následovně. Odeberte polovinu neobarveného krému a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Zbylou polovinu krému obarvěte pomocí potravinářského barviva narůžovo a naplňte jím cukrářský sáček bez nasazené cukrářské špičky. Oběma sáčkům ustřihněte špičku a vsuňte je společně do cukrářského sáčku s řezanou špičkou. A můžete zdobit!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit