0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4796 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 481 g
Tuky 277 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zvláštní kombinace surovin i nezvyklá konzistence, zato chuť famózní!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
ovesné vločky 200 g
máslo 250 g
změklé
máslo
na vymazání formy
třtinový cukr 175 g
citronová kůra
z jednoho biocitronu
piniové oříšky 100 g
maliny 250 g
+ na ozdobu

1Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou pečicí formu nebo raději rozevírací dortovou formu o průměru asi 23 cm vymažte máslem.

2V míse zpracujte špičkami prstů mouku, ovesné vločky a máslo na jakousi drobenku. Přimíchejte cukr, citronovou kůru, tři čtvrtiny piniových oříšků a pomačkejte, aby vznikly velké lepkavé hrudky.

3Dvě třetiny směsi rozprostřete do pečicí formy a lehce přitlačte. Posypte malinami a navrch dejte zbylou směs. Posypte piniovými oříšky a pečte 35–40 minut dozlatova.

4Vyjměte z trouby, ostrým nožem opatrně nakrájejte ve formě na dílky. Nechte vychladnout a teprve pak podávejte.

NĚCO NAVÍC
Místo koláče můžete upéct i řezy, jen zvolte čtvercovou formu o hranách asi 22 cm nebo podobně velkou obdélníkovou. Při větších rozměrech se může stát, že těsto bude nižší, to ale vůbec nevadí, jen trochu zkraťte dobu pečení koláče. Vločky kupte spíš jemnější, protože lépe nasáknou máslo, a koláč tak bude šťavnatější.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit