Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos pečený s rajčátky a chřestem

Losos pečený s rajčátky a chřestem

4.2/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1782 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 168 g
Tuky 64 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, tak s přípravou dlouho neotálejte. Pečený s lososem a rajčátky chutná báječně.

Související recepty

Suroviny

nové, vydrhnuté
olivový olej 2 PL
zbavené dřevnatých konců a přepůlené
rajčata cherry 20 ks
balzamikový ocet 1 PL
losos 2 filety
každý zhruba 150 g
sůl
pepř citronový
lze nahradit černým drceným pepřem s čerstvou či sušenou citronovou kůrou nastrouhanou najemno
kopr 1 hrst
nasekaný, čerstvý
bazalka 1 hrst
lístky

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Do pekáčku či zapékací mísy dejte brambory (větší rozpulte) a promíchejte je se lžící olivového oleje.

3

Pečte 20–30 minut, až začnou hnědnout.

4

Vmíchejte chřest a pekáč na 15 minut vraťte do trouby. Rajčata rozdělte, ale nechte je na větvičkách. Naskládejte je do pekáčku a pokapejte balzamikovým octem.

5

Mezi zeleninu a brambory usaďte lososa, posypte ho citronovým pepřem a koprem, osolte a pokapejte zbývajícím olejem.

6

Pečte ještě 10–15 minut, aby se ryba propekla. Podávejte posypané lístky bazalky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...