0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos a tzatziki na žitném chlebu

Losos a tzatziki na žitném chlebu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos a tzatziki na žitném chlebu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 465 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 14 g
Tuky 17 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální volba na lehký rozjezd odpolední party. Podávejte spolu s drinkem na uvítanou a hosté budou blažení!

Suroviny

fenyklová semínka 1 ČL
okurka 0.75 ks
jogurt řeckého typu 150 g
viz Něco navíc
citronová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná
citron plátky
na ozdobení
kopr 2 PL
nasekaný + na ozdobu
chleba žitný 3 plátky
semínkový
uzený losos 200 g

Postup

1

Semínka fenyklu opečte nasucho na pánvi a podrťte v hmoždíři. Okurku podle chuti oloupejte, vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na jemné kostičky. Do mísy dejte jogurt, okurku nakrájenou na kostičky, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaný kopr a podrcená vychladlá semínka fenyklu. Promíchejte. Krajíce chleba rozkrojte napříč na polovinu. Na chlebíčky naneste pomazánku tzatziki, bohatě obložte lososem, přidejte pláteček citronu a malou snítku kopru.

NĚCO NAVÍC
Jogurt volte opravdu hustý, aby pomazánka nepromáčela chléb. Nebo jej – stejně jako my – smíchejte pro hustší konzistenci s tvarohem. Případně se podívejte v obchodě po produktu, kde jsou jogurt a tvaroh spojené do jediného kelímku od výrobce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit