Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos a tzatziki na žitném chlebu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 465 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 14 g
Tuky 17 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální volba na lehký rozjezd odpolední party. Podávejte spolu s drinkem na uvítanou a hosté budou blažení!

Suroviny

fenyklová semínka 1 ČL
okurka ¾ ks
viz Něco navíc
najemno nastrouhaná
citron plátky
na ozdobení
kopr 2 PL
nasekaný + na ozdobu
semínkový

Postup

1

Semínka fenyklu opečte nasucho na pánvi a podrťte v hmoždíři. Okurku podle chuti oloupejte, vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na jemné kostičky. Do mísy dejte jogurt, okurku nakrájenou na kostičky, nastrouhanou citronovou kůru, nasekaný kopr a podrcená vychladlá semínka fenyklu. Promíchejte. Krajíce chleba rozkrojte napříč na polovinu. Na chlebíčky naneste pomazánku tzatziki, bohatě obložte lososem, přidejte pláteček citronu a malou snítku kopru.

NĚCO NAVÍC
Jogurt volte opravdu hustý, aby pomazánka nepromáčela chléb. Nebo jej – stejně jako my – smíchejte pro hustší konzistenci s tvarohem. Případně se podívejte v obchodě po produktu, kde jsou jogurt a tvaroh spojené do jediného kelímku od výrobce. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín