0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3867 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 538 g
Tuky 65 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé jako předkrm, jako odpolední svačina k vychlazenému pivu nebo na zkrácení čekání, než se rozpálí gril a začne hostina!

Suroviny

chilli paprička 0.5 ks
dlouhé, zelené, nakrájené na tenké plátky
rajčata cherry 125 g
nakrájená na plátky
řapíkatý celer 0.5 ks
nakrájený nadrobno
tomatový džus 125 ml
tabasco 2 ČL
1–2 lžičky
limetová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná
limetová šťáva 1 PL
avokádo 2 ks
dužina nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nakrájeneá nadrobno
krevety 500 g
čerstvé nebo mražené
koriandr 1 hrst
lístky nasekané nadrobno
chleba 8 plátků

V misce smíchejte chilli papričky, rajčátka, řapíkatý celer, rajčatový džus, tabasco, limetovou kůru i šťávu a dejte stranou.

2 Avokáda rozmačkejte nahrubo v misce a lehce osolte a opepřete, můžete je i trochu zakápnout limetovou šťávou.

3 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte česnek, petržel a krátce opékejte, poté přidejte krevety a krátce je orestujte, syrové musí zrůžovět, předvařeným stačí jen chvilička. Hotové krevety vsypte do misky k rajčatům, přidejte koriandr a promíchejte.

4 Plátky chleba potřete olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi. Poté je potřete rozmačkaným avokádem a rozdělte na ně krevetový salátek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit