0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Topinka s pikantními krevetkami a rajčátky

3.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3867 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 538 g
Tuky 65 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé jako předkrm, jako odpolední svačina k vychlazenému pivu nebo na zkrácení čekání, než se rozpálí gril a začne hostina!

Suroviny

chilli paprička ½ ks
dlouhé, zelené, nakrájené na tenké plátky
rajčata cherry 125 g
nakrájená na plátky
řapíkatý celer ½ ks
nakrájený nadrobno
tomatový džus 125 ml
tabasco 2 ČL
1–2 lžičky
limetová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná
limetová šťáva 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání
česnek 3 stroužky
nadrobno
petrželka 1 hrst
nadrobno
krevety 500 g
čerstvé nebo mražené
koriandr čerstvý 1 hrst
nadrobno
chleba 8 plátků

1V misce smíchejte chilli papričky, rajčátka, řapíkatý celer, rajčatový džus, tabasco, limetovou kůru i šťávu a dejte stranou.

2 Avokáda rozmačkejte nahrubo v misce a lehce osolte a opepřete, můžete je i trochu zakápnout limetovou šťávou.

3 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte česnek, petržel a krátce opékejte, poté přidejte krevety a krátce je orestujte, syrové musí zrůžovět, předvařeným stačí jen chvilička. Hotové krevety vsypte do misky k rajčatům, přidejte koriandr a promíchejte.

4 Plátky chleba potřete olejem a opečte na grilu nebo na grilovací pánvi. Poté je potřete rozmačkaným avokádem a rozdělte na ně krevetový salátek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...