0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mac'n'cheese s cuketou a česnekovou strouhankou

Mac'n'cheese s cuketou a česnekovou strouhankou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Mac'n'cheese s cuketou a česnekovou strouhankou

3.8/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3127 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 242 g
Tuky 173 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mac‘n’cheese patří mezi sytá jídla, ale cuketa ho osvěží a zvýší podíl vlákniny.

Suroviny

těstoviny 300 g
kolínka
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 50 g
+ oříšek másla navíc
jarní cibulka 1 svazek
bílá i zelená část nasekaná najemno
česnek 1 stroužek
podrcený
malé, nastrouhané nahrubo
chilli 1 špetka
vločky
mouka pšeničná hladká 60 g
mléko 800 ml
jemně nastrouhaná
čedar 100 g
vyzrálý, nastrouhaný
hořčice dijonská 1 PL
Na česnekovou strouhanku
chleba kváskový ¼ ks
čtvrtka bochníčku světlého kváskového chleba
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
podrcený

Postup

1

Uvařte těstoviny v osolené vodě na skus a pak je propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Na pánvi rozehřejte oříšek másla a opékejte na něm jarní cibulku a stroužek česneku do změknutí. Pak přihoďte cuketu, chilli vločky, opékejte a míchejte dalších 5–6 minut, až cuketa změkne. Sundejte z plotny.

2

V rendlíku rozehřejte 50 g másla. Zaprašte moukou, umíchejte jíšku a 2 minuty ji za stálého míchání opékejte. Přilijte mléko a stále míchejte, dokud nebude omáčka hladká. Přiveďte omáčku k mírnému varu, pak plamen stáhněte a nechte pár minut probublávat. Odstavte hrnec z plotny a vsypte do omáčky polovinu parmazánu a celé množství čedaru a gruyèru. Přidejte hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do omáčky vmíchejte uvařené těstoviny. Polovinu těstovin vyklopte do zapékací nádoby. Na těstoviny rozložte cuketu a navrch rozprostřete zbytek těstovin.

3

Chléb nakrájejte na krajíce, ořežte kůrku a v sekáčku rozmixujte nahrubo. Na pánvi opečte na oleji krátce česnek a přidejte strouhanku a zbytek parmazánu. Promíchejte a nasypte ochucenou strouhanku rovnoměrně na těstoviny.

4

Vložte do trouby rozehřáté 200°C (horkovzdušné na 180°C) a pečte 25–30 minut dokřupava a dozlatova.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč