Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mac and cheese s květákem a kari
Mac and cheese s květákem a kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mac and cheese s květákem a kari

4.3/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2350 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 157 g
Tuky 154 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na americkou klasiku těstovin se sýrovou omáčkou vás dostane hned třikrát: skvělou chutí omáčky, křupavou posypkou i odlehčením v podobě květáku!

Suroviny

nakrájená nadrobno
římský kmín 1,5 ČL
kari koření 1 ČL
hořčice mletá 1 ČL
nebo 1 lžička dijonské hořčice
hořčičné semínko 1 ČL
černé
sůl
čedar 120 g
nastrouhaný
těstoviny 200 g
krátké
malá hlava, rozebraná na růžičky
strouhanka panko 1 hrst
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

V širokém hrnci vhodném do trouby rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte římský kmín, kari, hořčici a 5 minut opékejte, aby se koření rozvonělo. Přisypte hořčičná semínka a ještě minutu opékejte. Zaprašte moukou, osolte a umíchejte jíšku. Přilijte smetanu, metličkou rozmíchejte a krátce povařte. Nakonec vmíchejte 2/3 sýra, nechte jej rozpustit a omáčku stáhněte z plamene.

3

Těstoviny a květák uvařte každé uvlášť v osolené vodě na skus, slijte je a vmíchejte do omáčky.

4

V misce promíchejte strouhanku, zbylý sýr a petrželku. Směsí posypte květák s těstovinami a dejte zapéct na zhruba 10–15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...