Variace na americkou klasiku těstovin se sýrovou omáčkou vás dostane hned třikrát: skvělou chutí omáčky, křupavou posypkou i odlehčením v podobě květáku!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
V širokém hrnci vhodném do trouby rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte římský kmín, kari, hořčici a 5 minut opékejte, aby se koření rozvonělo. Přisypte hořčičná semínka a ještě minutu opékejte. Zaprašte moukou, osolte a umíchejte jíšku. Přilijte smetanu, metličkou rozmíchejte a krátce povařte. Nakonec vmíchejte 2/3 sýra, nechte jej rozpustit a omáčku stáhněte z plamene.
Těstoviny a květák uvařte každé uvlášť v osolené vodě na skus, slijte je a vmíchejte do omáčky.
V misce promíchejte strouhanku, zbylý sýr a petrželku. Směsí posypte květák s těstovinami a dejte zapéct na zhruba 10–15 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů)
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(30 receptů)
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů)
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(35 receptů)