0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mac and cheese s květákem a kari

Mac and cheese s květákem a kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mac and cheese s květákem a kari

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2350 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 157 g
Tuky 154 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Variace na americkou klasiku těstovin se sýrovou omáčkou vás dostane hned třikrát: skvělou chutí omáčky, křupavou posypkou i odlehčením v podobě květáku!

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
římský kmín 1,5 ČL
kari koření 1 ČL
hořčice mletá 1 ČL
nebo 1 lžička dijonské hořčice
hořčičné semínko 1 ČL
černé
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
smetana ke šlehání 200 ml
čedar 120 g
nastrouhaný
těstoviny 200 g
krátké
květák 1 ks
malá hlava, rozebraná na růžičky
strouhanka panko 1 hrst
petrželka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

V širokém hrnci vhodném do trouby rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte římský kmín, kari, hořčici a 5 minut opékejte, aby se koření rozvonělo. Přisypte hořčičná semínka a ještě minutu opékejte. Zaprašte moukou, osolte a umíchejte jíšku. Přilijte smetanu, metličkou rozmíchejte a krátce povařte. Nakonec vmíchejte 2/3 sýra, nechte jej rozpustit a omáčku stáhněte z plamene.

3

Těstoviny a květák uvařte každé uvlášť v osolené vodě na skus, slijte je a vmíchejte do omáčky.

4

V misce promíchejte strouhanku, zbylý sýr a petrželku. Směsí posypte květák s těstovinami a dejte zapéct na zhruba 10–15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč