
Malinové muffiny s drobenkou
Vypadají jako malé kynuté koláčky, ale jsou mnohem lepší! Díky podmáslí vydrží dlouho vláčné, tedy pokud je nesníte na posezení...
Ingredience
- 225 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 150 g mletých mandlí (mandlové mouky)
- 175 g třtinového cukru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 125 ml podmáslí
- 100 ml rostlinného oleje
- 300 g malinové marmelády
- 100 g čerstvých malin
- 75 g hladké mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 40 g másla
NA DROBENKU
Příprava jídla
1 Na drobenku v misce promněte všechny ingredience a odložte stranou.
2 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, mandle, cukr a zázvor a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, podmáslí a olej a zlehka promíchejte, jen aby se směs spojila.
3 Těsto rozdělte do muffinových formiček – dobře vymazaných anebo vyložených papírovým košíčkem. Navrch každého dejte lžíci marmelády (pokud je velmi hustá, můžete ji naředit vodou) a zlehka ji vmíchněte do těsta. Poklaďte malinami (můžete je lehce vmáčknout do těsta), posypte drobenkou a pečte asi 20 minut. Proveďte test špejlí a případně dopečte. Hotové muffiny vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Přidat komentář