Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s croissanty

Croissant je oblíbené francouzské pečivo, jehož původ ovšem údajně sahá do zcela jiné kuchyně – do Rakouska. Vyznačuje se křupavou a šupinatou mnohovrstevnatou kůrkou a měkkým, nadýchaným vláčným středem. Na croissanty se používá nejčastěji těsto plundrové, které se připravuje z mouky, vody, mléka, droždí, cukru, soli a másla. Musí být dobře vypracované, aby získalo potřebnou elasticitu. Croissanty patří mezi oblíbené snídaně a svačiny. Podávají se buď jen tak, suché ke kávě, často se však servírují s máslem a marmeládou. Často se plní i naslano – například sýrem, vejci nebo šunkou, oblíbené jsou také se sladkými náplněmi, jako jsou nutella, pistáciový nebo vanilkový krém.