Zlaté jablko jako z pohádky
Suroviny
1 V rendlíku přiveďte vermut a med k varu. Ztlumte a zahřívejte 10 minut do zhoustnutí. Přidejte rozinky, vypněte a nechte vychladnout.
2 Troubu předehřejte na 160°C. V míse smíchejte pomerančovou šťávu a strouhanou kůru, skořici a cukr. Jablka nakrájejte vodorovně na tenké plátky a snažte se je udržet u sebe, abyste je mohli později opět složit. Každý plátek protáhněte pomerančovou směsí a složte do původního tvaru jablka. Připravená jablka narovnejte do zapékací nádoby.
3 Děrovanou sběračkou vyberte rozinky z medového sirupu a promíchejte s mandlemi. Naplňte jimi v jablkách otvory po jádřincích a celá jablka pokapejte medovým sirupem a zbylou pomerančovou směsí.
4 Za občasného přelévání šťávou pečte jablka asi 40 minut doměkka. Podávejte s kopečkem mascarpone nebo vanilkové zmrzliny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- 30 podzimních jablečných sladkostí (30 receptů)
- Vášeň pro jablka: 20 receptů pro milovníky jablek(20 receptů)