0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 383 g
Tuky 21 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zlaté jablko jako z pohádky

Suroviny

vermut 185 ml
červený, sladký
med 270 g
rozinky 40 g
propláchnuté
pomeranč 1 ks
kůra a šťáva
skořice 1 špetka
třtinový cukr 1 PL
jablko 6 ks
nejlépe Pink Lady nebo Royal Gala, zbavená jádřince
mandle 40 g
neloupané, lehce opražené, nasekané nahrubo
mascarpone
nebo vanilková zmrzlina, k podávání

1 V rendlíku přiveďte vermut a med k varu. Ztlumte a zahřívejte 10 minut do zhoustnutí. Přidejte rozinky, vypněte a nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 160°C. V míse smíchejte pomerančovou šťávu a strouhanou kůru, skořici a cukr. Jablka nakrájejte vodorovně na tenké plátky a snažte se je udržet u sebe, abyste je mohli později opět složit. Každý plátek protáhněte pomerančovou směsí a složte do původního tvaru jablka. Připravená jablka narovnejte do zapékací nádoby.

3 Děrovanou sběračkou vyberte rozinky z medového sirupu a promíchejte s mandlemi. Naplňte jimi v jablkách otvory po jádřincích a celá jablka pokapejte medovým sirupem a zbylou pomerančovou směsí.

4 Za občasného přelévání šťávou pečte jablka asi 40 minut doměkka. Podávejte s kopečkem mascarpone nebo vanilkové zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč