Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 356 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zlaté jablko jako z pohádky

Suroviny

185 ml
vermut červený, sladký
med 270 g
rozinky 40 g
propláchnuté
pomeranč 1 ks
kůra a šťáva
skořice 1 špetka
třtinový cukr 1 PL
jablka 6 ks
nejlépe Pink Lady nebo Royal Gala, zbavené jádřince
40 g
neloupané mandle lehce opražené, nasekané nahrubo
mascarpone
lze nahradit vanilkovou zmrzlinou, k podávání

1 V rendlíku přiveďte vermut a med k varu. Ztlumte a zahřívejte 10 minut do zhoustnutí. Přidejte rozinky, vypněte a nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 160°C. V míse smíchejte pomerančovou šťávu a strouhanou kůru, skořici a cukr. Jablka nakrájejte vodorovně na tenké plátky a snažte se je udržet u sebe, abyste je mohli později opět složit. Každý plátek protáhněte pomerančovou směsí a složte do původního tvaru jablka. Připravená jablka narovnejte do zapékací nádoby.

3 Děrovanou sběračkou vyberte rozinky z medového sirupu a promíchejte s mandlemi. Naplňte jimi v jablkách otvory po jádřincích a celá jablka pokapejte medovým sirupem a zbylou pomerančovou směsí.

4 Za občasného přelévání šťávou pečte jablka asi 40 minut doměkka. Podávejte s kopečkem mascarpone nebo vanilkové zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit