0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 383 g
Tuky 21 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zlaté jablko jako z pohádky

Suroviny

vermut 185 ml
červený, sladký
med 270 g
rozinky 40 g
propláchnuté
pomeranč 1 ks
kůra a šťáva
skořice 1 špetka
třtinový cukr 1 PL
jablko 6 ks
nejlépe Pink Lady nebo Royal Gala, zbavená jádřince
mandle 40 g
neloupané, lehce opražené, nasekané nahrubo
mascarpone
nebo vanilková zmrzlina, k podávání

1 V rendlíku přiveďte vermut a med k varu. Ztlumte a zahřívejte 10 minut do zhoustnutí. Přidejte rozinky, vypněte a nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 160°C. V míse smíchejte pomerančovou šťávu a strouhanou kůru, skořici a cukr. Jablka nakrájejte vodorovně na tenké plátky a snažte se je udržet u sebe, abyste je mohli později opět složit. Každý plátek protáhněte pomerančovou směsí a složte do původního tvaru jablka. Připravená jablka narovnejte do zapékací nádoby.

3 Děrovanou sběračkou vyberte rozinky z medového sirupu a promíchejte s mandlemi. Naplňte jimi v jablkách otvory po jádřincích a celá jablka pokapejte medovým sirupem a zbylou pomerančovou směsí.

4 Za občasného přelévání šťávou pečte jablka asi 40 minut doměkka. Podávejte s kopečkem mascarpone nebo vanilkové zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit