Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachna na medu s pomeranči a olivami
Kachna na medu s pomeranči a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachna na medu s pomeranči a olivami

3/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2452 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 177 g
Tuky 147 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní kombinace chutí

Suroviny

větší
olivový olej panenský 2 PL
oloupané, podélně přepůlené
vývar kuřecí 500 ml
med 4 PL
skořice ½ ČL
koriandr mletý ½ ČL
česnek 6 stroužků
oloupaných, v celku
rozmarýn 1 snítka
odrhnuté lístky
vyříznuté dílky (viz Něco navíc)
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pomerančová šťáva 30 ml
čerstvě vymačkaná
lze nahradit rýží, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Kachní stehna rozdělte v kloubu napůl. Vykostěte, ale snažte se nechat maso neporušené, jak jen to půjde. V těžkém kastrolu vhodném do trouby rozpalte olej a vložte díly kachny kůží dolů. Opékejte dočervena asi 2 minuty, obraťte a opékejte 2 minuty po druhé straně. Vyjměte a dejte stranou.

2

Do uvolněného kastrolu vsypte šalotku a opékejte dozlatova. Vyjměte a odložte. Slijte kachní sádlo, je-li třeba. Do kastrolu vlijte vývar, zahřívejte a odškrabujte zkaramelizované připečeniny. Vmíchejte med, skořici a koriandr, vraťte kachnu (kůží nahoru) a šalotku, přidejte česnek, rozmarýn, dílky pomeranče a olivy. Osolte a o pepřete. Přiveďte k varu.

3

Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte teplotu na 180°C, přiklopte a pečte dalších 35 minut.

4

Poté přeceďte, pevné části uchovejte a šťávu vraťte do kastrolu. Odklopené vařte, aby se tekutina trochu zredukovala. Vmíchejte pomerančovou šťávu, vraťte kachní maso a další pevné části a případně podle chuti přisolte. Podávejte s kuskusem nebo rýží a lehkým listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Jak získat rovnoměrné dílky pomeranče? Okrájejte slupku až na dužinu. Ze vzniklé koule podél blanek snadno vykrájíte jednotlivé dílky – tenká filátka pomeranče.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...