0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachna na medu s pomeranči a olivami

Kachna na medu s pomeranči a olivami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachna na medu s pomeranči a olivami

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2452 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 177 g
Tuky 147 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní kombinace chutí

Suroviny

kachní stehna 4 ks
větší
olivový olej panenský 2 PL
šalotka 8 ks
oloupané, podélně přepůlené
vývar kuřecí 500 ml
med 4 PL
skořice 0.5 ČL
koriandr mletý 0.5 ČL
česnek 6 stroužků
oloupaných, v celku
rozmarýn 1 snítka
odrhnuté lístky
pomeranč 1 ks
vyříznuté dílky (viz Něco navíc)
olivy zelené 180 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pomerančová šťáva 30 ml
čerstvě vymačkaná
kuskus
lze nahradit rýží, k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kachní stehna rozdělte v kloubu napůl. Vykostěte, ale snažte se nechat maso neporušené, jak jen to půjde. V těžkém kastrolu vhodném do trouby rozpalte olej a vložte díly kachny kůží dolů. Opékejte dočervena asi 2 minuty, obraťte a opékejte 2 minuty po druhé straně. Vyjměte a dejte stranou.

2 Do uvolněného kastrolu vsypte šalotku a opékejte dozlatova. Vyjměte a odložte. Slijte kachní sádlo, je-li třeba. Do kastrolu vlijte vývar, zahřívejte a odškrabujte zkaramelizované připečeniny. Vmíchejte med, skořici a koriandr, vraťte kachnu (kůží nahoru) a šalotku, přidejte česnek, rozmarýn, dílky pomeranče a olivy. Osolte a o pepřete. Přiveďte k varu.

3 Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte teplotu na 180°C, přiklopte a pečte dalších 35 minut.

4 Poté přeceďte, pevné části uchovejte a šťávu vraťte do kastrolu. Odklopené vařte, aby se tekutina trochu zredukovala. Vmíchejte pomerančovou šťávu, vraťte kachní maso a další pevné části a případně podle chuti přisolte. Podávejte s kuskusem nebo rýží a lehkým listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Jak získat rovnoměrné dílky pomeranče? Okrájejte slupku až na dužinu. Ze vzniklé koule podél blanek snadno vykrájíte jednotlivé dílky – tenká filátka pomeranče.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! ...

Obchod Apetit