Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mangové čatní

Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů. 

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 ks 250ml skleniček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Zavařenina Indická

Ingredience

    • 1,2 kg manga (cca 4 plody, viz Něco navíc) 
    • 300 ml bílého vinného octa
    • 650 g krupicového cukru
    • 1 zarovnaná lžička soli 
    • 1 čerstvá chilli paprička jalapeño, zbavená semen a nakrájená nadrobno 
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný 
    • 1/4 lžičky mletého nového koření 
    • 1/4 lžičky mleté skořice 
    • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 170 g míchaného sušeného ovoce (my jsme použili meruňky a švestky) 

Příprava jídla

1 Manga oloupejte a okrájejte okolo pecky – pracujte nad mísou, abyste zachytili všechnu šťávu. Dužinu nakrájejte na kostky a přidejte do mísy ke šťávě. Měli byste mít přibližně 3 a 1/2 hrnku. Sušené ovoce prolijte horkou vodou (pokud je sířené) a nechte okapat. V hrnci zvolna zahřejte ocet, cukr a sůl, až se vše rozpustí. Přidejte jalapeño, česnek, zázvor, mango i se šťávou, koření a sušené ovoce. Přiveďte k varu a pak co nejvíce ztlumte. Vařte za občasného míchání zhruba 40 minut do zhoustnutí.

2 Dejte do sklenic a sterilujte 10 minut při 80 °C. Ochutnat můžete po měsíci. 

NĚCO NAVÍC

Vyberte velká zralá manga, která jsou však stále ještě pevná na dotek.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kukuřičné pickles

Ovocný sýr

Domácí hořčice

Bylinky mražené v oleji

Nakládejte, zavařujte!

Čatní: všestranná indická pochoutka

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Jak podávat sýr

Přidat komentář