0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí

Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí

4.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3200 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 389 g
Tuky 91 g
Vláknina 119 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přijměte pozvání na indickou hostinu! Uvařili jsme voňavý dhál, napekli čapátí a můžeme začít hodovat...

Suroviny

rozebraný na růžičky
rostlinný olej 3 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená na půlkolečka
česnek 3 stroužky
nakrájený na tenké plátky
hořčičné semínko 1 PL
černé
římský kmín 1 PL
nemletý
zázvor (čerstvý) 30 g
oloupaný, nastrouhaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
půlená
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
klínky k podávání
Na čapátí
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
+ trocha na podsypání
rostlinný olej 2 PL
sůl ¼ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Růžičky květáku promíchejte s 2 lžícemi oleje, rozložte na plech a dejte péct na 15–20 minut do horní části trouby.

2

Zbylý olej rozehřejte v hrnci na středním plameni.

3

Přidejte cibuli a opékejte ji 5 minut, pak přidejte česnek a opékejte ještě 2–3 minuty.

4

Přisypte hořčičná semínka, římský kmín a zázvor a ještě 2 minuty opékejte. Vmíchejte rajčata, čočku a přilijte 500ml vody. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni 20–25 minut, aby čočka změkla a začala se rozpadat.

5

Dochuťte, vmíchejte květák a polovinu koriandru. Podávejte se zbylým koriandrem a plackami čapátí.

6

NA ČAPÁTÍ Smíchejte mouku, 250ml vody, olej a sůl a uhněťte hladké nelepivé těsto. Zakryjte ho a dejte na 15–20 minut odležet.

7

Potom z těsta ukoulejte 12 kuliček velikosti golfového míčku. Každou rozválejte do kruhu o průměru asi 20cm.

8

Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev. Placku co nejvíce oprašte od mouky a dejte péct na pánev.

9

Jakmile se na spodní straně začnou dělat puchýřky, placku otočte. Ve chvíli, kdy se puchýřky na placce udělají znovu, otočte ji a zvyšte plamen na maximum, placka by se měla začít nafukovat, opět otočte a dopečte z druhé strany. Postup zopakujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč