Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,1 (39x)
16. 11. 2018
Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí
Apetit
Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,1 (39x)

Přijměte pozvání na indickou hostinu! Uvařili jsme voňavý dhál z červené čočky a květáku, napekli čapátí a můžeme začít hodovat. Podle tohoto receptu si stejnou pochoutku můžete nachystat i u vás doma. Místo chleba můžete dhál servírovat třeba s jasmínovou rýží. Červená čočka na indický způsob je neodolatelná.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 3–4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 3–4 osoby

Na čapátí

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3200 kcal
  • Bílkoviny 138 g
  • Sacharidy 389 g
  • Tuky 91 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(39 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/11

Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Pečené fazole s rajčaty

Proč luštěniny nadýmají a jak tomu předejít?

Luštěniny jsou chutné a nabité živinami, které naše tělo potřebuje. Jedním z důvodů, proč bývají opomíjeny, může být, že luštěniny nadýmají. Obzvlášť, když se nepřipraví správně. Lze tomu však předejít. Proč vlastně luštěniny nadýmají a jak tomu zabránit?