Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí
Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí

4.2/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3200 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 389 g
Tuky 91 g
Vláknina 119 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přijměte pozvání na indickou hostinu! Uvařili jsme voňavý dhál, napekli čapátí a můžeme začít hodovat...

Suroviny

rozebraný na růžičky
rostlinný olej 3 PL
velká, nakrájená na půlkolečka
česnek 3 stroužky
nakrájený na tenké plátky
hořčičné semínko 1 PL
černé
římský kmín 1 PL
nemletý
zázvor (čerstvý) 30 g
oloupaný, nastrouhaný
půlená
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
klínky k podávání
Na čapátí
+ trocha na podsypání
rostlinný olej 2 PL
sůl ¼ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Růžičky květáku promíchejte s 2 lžícemi oleje, rozložte na plech a dejte péct na 15–20 minut do horní části trouby.

2

Zbylý olej rozehřejte v hrnci na středním plameni.

3

Přidejte cibuli a opékejte ji 5 minut, pak přidejte česnek a opékejte ještě 2–3 minuty.

4

Přisypte hořčičná semínka, římský kmín a zázvor a ještě 2 minuty opékejte. Vmíchejte rajčata, čočku a přilijte 500ml vody. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni 20–25 minut, aby čočka změkla a začala se rozpadat.

5

Dochuťte, vmíchejte květák a polovinu koriandru. Podávejte se zbylým koriandrem a plackami čapátí.

6

NA ČAPÁTÍ Smíchejte mouku, 250ml vody, olej a sůl a uhněťte hladké nelepivé těsto. Zakryjte ho a dejte na 15–20 minut odležet.

7

Potom z těsta ukoulejte 12 kuliček velikosti golfového míčku. Každou rozválejte do kruhu o průměru asi 20cm.

8

Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev. Placku co nejvíce oprašte od mouky a dejte péct na pánev.

9

Jakmile se na spodní straně začnou dělat puchýřky, placku otočte. Ve chvíli, kdy se puchýřky na placce udělají znovu, otočte ji a zvyšte plamen na maximum, placka by se měla začít nafukovat, opět otočte a dopečte z druhé strany. Postup zopakujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč