Matcha cheesecake

Matcha cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus o průměru 22cm:

1 balení Lotus Biscoff karamelizovaných sušenek (250g), lze ale použít i jiné máslové sušenky

120g hodně změklého másla

Na krém:

1 sáček želatinového prášku jemně mletý, 20g

2 PL vody

4 balení Philadelphia original (700g)

120g krupicového cukru

400g bílého smetanového jogurtu

2 smetany ke šlehání 33% (420g)

4 PL teplé vody

2 PL matcha prášku 

na ozdobení:

matcha prášek, tropické ovoce (já použila mango na malé kostičky, granatové jablíčko, physalis, ale fantazii se meze nekladou)

1. Sušenky rozemeleme v mixeru do hladka. Pokud nemáte mixer, stačí je dát do plastového uzavíratelného sáčku a rozdrtit třeba válečkem. Na dno dortové formy dáme pečící papír.  Sušenky spojíme s máslem a vytvoříme hmotu, kterou vyplníme dno dortové formy a uhladíme prsty. Dáme alespoň na 30minut do lednice, aby to hezky ztuhlo. 

2. Želatinový prášek si dáme do misky vhodné do mikrovlnky, přidáme 2PL vody a pořádně promícháme. Necháme odležet.

3. V robotu smícháme sýr Philadelphia a cukr dohladka. Postupně přidáváme jogurt a smetanu (tu nešlěháme). Vše pořádně promícháme. Lze udělat i ručním mixérem nebo metličkou. 

4. Želatinu dáme na 30s roztéct do mikrovlnky, dokud nebude tekutá. Poté ji přes sítko přecedíme, přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a přidáme ke zbytku krému. Ještě jednou pořádně promícháme, aby nam želatina nevytvořila hrudky. 

5. Krémovou směs si rozdělíme na 2 rovné díly. Jeden díl necháme bíly, do druhého přidámé matcha prášek rozpuštěný v teplé vodě. Pořádně promíchame. 

6. Vyndáme si dortovou formu s korpusem, zkontrolujeme zda nám ztuhnul. A začínáme vrstvit. Nejdříve 1/2 bílé směsi, poté dáme zpět do lednice alespň na 15minut. Až nam trochu ztuhne první vrstva, pokračujeme 1/2 zelené matcha směsi. Opět dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Takto opakujeme, končíme matcha směsí navrchu.

7. Ideální je, když cheesecake necháte v lednice přes noc, ale minimálně 3hodiny by vše pořádně ztuhlo. 

8. Zdobíme podle fantazie. Vršek poprášíme matcha práškem a navrstvíme ovoce. Třeba mango na malé kostičky, zrníčka z granatového jablíčka a physalis. 

9. Dobrou chuť :)

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit