Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Matcha cheesecake

Popis receptu: 

Když jsme byla na vysoké škole na zahraniční stáži, naše spolubydlící z Japonska, Miyabi, nás učila připravovat čaj matcha tradičním způsobem a taky jej pít. Přivezla si k tomu všechny pomůcky, dokonce i kimono, a celý to bylo hrozně zajímavý a takový magický. Nicméně, i přes to všechno, mě chutově matcha neuchvátila. Dnes je i u nás velmi populární, ve všech kavárnách vidíte matcha latte, matcha dorty nebo zmrzlinu. Proto jsem se rozhodla tomuto zelenému prášku dát jěště šanci v tomto nepečeném cheesecaku. A světě div se, ono to fungovalo. Příprava je jednoduchá, byť rochu zdlouhavá při čekání na ztuhnutí všech vrstev, ale výsledek stojí rozhodně za to!

Autor: Jana Kamišová
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 kusů
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus o průměru 22cm:

    1 balení Lotus Biscoff karamelizovaných sušenek (250g), lze ale použít i jiné máslové sušenky

    120g hodně změklého másla

    Na krém:

    1 sáček želatinového prášku jemně mletý, 20g

    2 PL vody

    4 balení Philadelphia original (700g)

    120g krupicového cukru

    400g bílého smetanového jogurtu

    2 smetany ke šlehání 33% (420g)

    4 PL teplé vody

    2 PL matcha prášku 

    na ozdobení:

    matcha prášek, tropické ovoce (já použila mango na malé kostičky, granatové jablíčko, physalis, ale fantazii se meze nekladou)

Příprava jídla

1. Sušenky rozemeleme v mixeru do hladka. Pokud nemáte mixer, stačí je dát do plastového uzavíratelného sáčku a rozdrtit třeba válečkem. Na dno dortové formy dáme pečící papír.  Sušenky spojíme s máslem a vytvoříme hmotu, kterou vyplníme dno dortové formy a uhladíme prsty. Dáme alespoň na 30minut do lednice, aby to hezky ztuhlo. 

2. Želatinový prášek si dáme do misky vhodné do mikrovlnky, přidáme 2PL vody a pořádně promícháme. Necháme odležet.

3. V robotu smícháme sýr Philadelphia a cukr dohladka. Postupně přidáváme jogurt a smetanu (tu nešlěháme). Vše pořádně promícháme. Lze udělat i ručním mixérem nebo metličkou. 

4. Želatinu dáme na 30s roztéct do mikrovlnky, dokud nebude tekutá. Poté ji přes sítko přecedíme, přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a přidáme ke zbytku krému. Ještě jednou pořádně promícháme, aby nam želatina nevytvořila hrudky. 

5. Krémovou směs si rozdělíme na 2 rovné díly. Jeden díl necháme bíly, do druhého přidámé matcha prášek rozpuštěný v teplé vodě. Pořádně promíchame. 

6. Vyndáme si dortovou formu s korpusem, zkontrolujeme zda nám ztuhnul. A začínáme vrstvit. Nejdříve 1/2 bílé směsi, poté dáme zpět do lednice alespň na 15minut. Až nam trochu ztuhne první vrstva, pokračujeme 1/2 zelené matcha směsi. Opět dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Takto opakujeme, končíme matcha směsí navrchu.

7. Ideální je, když cheesecake necháte v lednice přes noc, ale minimálně 3hodiny by vše pořádně ztuhlo. 

8. Zdobíme podle fantazie. Vršek poprášíme matcha práškem a navrstvíme ovoce. Třeba mango na malé kostičky, zrníčka z granatového jablíčka a physalis. 

9. Dobrou chuť :)

REKLAMA

Přidat komentář