Suroviny
Postup
Sušenky rozemeleme v mixeru do hladka. Pokud nemáte mixer, stačí je dát do plastového uzavíratelného sáčku a rozdrtit třeba válečkem. Na dno dortové formy dáme pečící papír. Sušenky spojíme s máslem a vytvoříme hmotu, kterou vyplníme dno dortové formy a uhladíme prsty. Dáme alespoň na 30minut do lednice, aby to hezky ztuhlo.
Želatinový prášek si dáme do misky vhodné do mikrovlnky, přidáme 2PL vody a pořádně promícháme. Necháme odležet.
V robotu smícháme sýr Philadelphia a cukr dohladka. Postupně přidáváme jogurt a smetanu (tu nešlěháme). Vše pořádně promícháme. Lze udělat i ručním mixérem nebo metličkou.
Želatinu dáme na 30s roztéct do mikrovlnky, dokud nebude tekutá. Poté ji přes sítko přecedíme, přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a přidáme ke zbytku krému. Ještě jednou pořádně promícháme, aby nam želatina nevytvořila hrudky.
Krémovou směs si rozdělíme na 2 rovné díly. Jeden díl necháme bíly, do druhého přidámé matcha prášek rozpuštěný v teplé vodě. Pořádně promíchame.
Vyndáme si dortovou formu s korpusem, zkontrolujeme zda nám ztuhnul. A začínáme vrstvit. Nejdříve 1/2 bílé směsi, poté dáme zpět do lednice alespň na 15minut. Až nam trochu ztuhne první vrstva, pokračujeme 1/2 zelené matcha směsi. Opět dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Takto opakujeme, končíme matcha směsí navrchu.
Ideální je, když cheesecake necháte v lednice přes noc, ale minimálně 3hodiny by vše pořádně ztuhlo.
Zdobíme podle fantazie. Vršek poprášíme matcha práškem a navrstvíme ovoce. Třeba mango na malé kostičky, zrníčka z granatového jablíčka a physalis.
Dobrou chuť :)