Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Matcha cheesecake

Matcha cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus o průměru 22cm:

1 balení Lotus Biscoff karamelizovaných sušenek (250g), lze ale použít i jiné máslové sušenky

120g hodně změklého másla

Na krém:

1 sáček želatinového prášku jemně mletý, 20g

2 PL vody

4 balení Philadelphia original (700g)

120g krupicového cukru

400g bílého smetanového jogurtu

2 smetany ke šlehání 33% (420g)

4 PL teplé vody

2 PL matcha prášku 

na ozdobení:

matcha prášek, tropické ovoce (já použila mango na malé kostičky, granatové jablíčko, physalis, ale fantazii se meze nekladou)

1. Sušenky rozemeleme v mixeru do hladka. Pokud nemáte mixer, stačí je dát do plastového uzavíratelného sáčku a rozdrtit třeba válečkem. Na dno dortové formy dáme pečící papír.  Sušenky spojíme s máslem a vytvoříme hmotu, kterou vyplníme dno dortové formy a uhladíme prsty. Dáme alespoň na 30minut do lednice, aby to hezky ztuhlo. 

2. Želatinový prášek si dáme do misky vhodné do mikrovlnky, přidáme 2PL vody a pořádně promícháme. Necháme odležet.

3. V robotu smícháme sýr Philadelphia a cukr dohladka. Postupně přidáváme jogurt a smetanu (tu nešlěháme). Vše pořádně promícháme. Lze udělat i ručním mixérem nebo metličkou. 

4. Želatinu dáme na 30s roztéct do mikrovlnky, dokud nebude tekutá. Poté ji přes sítko přecedíme, přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a přidáme ke zbytku krému. Ještě jednou pořádně promícháme, aby nam želatina nevytvořila hrudky. 

5. Krémovou směs si rozdělíme na 2 rovné díly. Jeden díl necháme bíly, do druhého přidámé matcha prášek rozpuštěný v teplé vodě. Pořádně promíchame. 

6. Vyndáme si dortovou formu s korpusem, zkontrolujeme zda nám ztuhnul. A začínáme vrstvit. Nejdříve 1/2 bílé směsi, poté dáme zpět do lednice alespň na 15minut. Až nam trochu ztuhne první vrstva, pokračujeme 1/2 zelené matcha směsi. Opět dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Takto opakujeme, končíme matcha směsí navrchu.

7. Ideální je, když cheesecake necháte v lednice přes noc, ale minimálně 3hodiny by vše pořádně ztuhlo. 

8. Zdobíme podle fantazie. Vršek poprášíme matcha práškem a navrstvíme ovoce. Třeba mango na malé kostičky, zrníčka z granatového jablíčka a physalis. 

9. Dobrou chuť :)

Autor: Kamiska10

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit