Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 705
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3880 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 586 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle vypadá jako zázrak – drobenka dole, drobenka nahoře a mezi tím tvarohová náplň. Tvarohový koláč s ovocem je jednoduchý na přípravu a tak chutný. Při pečení se totiž vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.

Suroviny

máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na náplň
v kostce
mléko 200 ml
vanilkový
mražené lesní ovoce 150 g
nebo čerstvé

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení.

2

Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.

3

Smíchejte suroviny na náplň, natřete ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky.

4

Pečte 45 minut do světlezlaté barvy. Nechte zcela vychladnout ve formě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

18.01.2024 23:28
Dělám podle receptu netradiční cheesecake. Veškerou drobenku použiji na dno formy a s náplní upeču v troubě. Ovoce nepřidávám do náplně, ale udělám si ovocný rozvar se ztužovačem a naliji na vršek "dortu". Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale tenhle je nejlepší!
04.09.2022 21:14
Skvělý recept. Použila jsem 1 polotučný tvaroh v kelímku, 2 bílé řecké jogurty a mléko jsem vynechala. Pekla jsem o trochu déle asi 55 minut. A nechala jsem ho v lednici do druhého dne. Drží i chutná parádně.
03.06.2021 08:18
Dobrý den. V nové verzi apetitonline.cz se recept zobrazuje s chybou. Nevím, kolik dát moučkového cukru. Vím, že dříve byl recept v pořádku, bohužel jsem si ho nevytiskla. Olga
03.09.2020 10:20

Tortu som robila dvakrát. Bola skvelá. Piekla som presne podľa receptu 50 minút v el. rúre. Nechala dobre vychladnúť, dala do chladničky na 4 hodiny. Pri krájaní sa neroztekala. Použila som tvaroh z Lídla v kýbliku. Tortička je skrátka výborná.

01.05.2020 02:26

Dělala jsem podle receptu a koláč je opravdu delikátní, přítel se po tom mohl utlouct! :) určitě jsem ho nedělala naposledy

29.09.2017 09:41

rad poradim, me zkusenosti,bez mleka a do naplne ztuzovac slehacky

29.09.2017 09:39

jest li muzu poradit,delam bez mleka a do naplne stuzovac slehacky

28.07.2017 17:14

Naprosto skvělý, dělám bez mléka, místo zakysanky dávám jogurt a celozrnou mouku, peču přes hodinu na 150°C a je to naprostá dobrota.

01.03.2017 19:46

Kolac je vynikajici, pecu ho casto je nas oblibeny,rychla priprava a lahodna chut.Snazim se ho delat z tvarohu z pozlatka, je vhodnejsi, protoze je mene vodnaty.Mohu poradit tem kterym se kolac nedari upect, pouzijte vetsi formu (cca28- 30cm)napln nebude tak vysoka a kolac se vam lepe propece , dale je urcite dobre pect na nizsi teplotu delsi dobu klidne az 1.h.A jeste jedna dulezita vec, vzdy nechte kolac ve forme uplne vychladnout !!!Snad jsem pomohla.

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...