Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

med 25 g
máslo 130 g
mouka rýžová 140 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vejce 3 ks
cukr 100 g
vanilkový lusk 1 ks

1. Ve vodní lázni rozpustíme med s máslem a necháme vychladnout. Smícháme mouku s práškem do pečiva. Pak v další misce vyšleháme vejce společně s cukrem a vanilkou. Šleháme cca 10 minut do pěny, tj. než směs zvětší svůj objem a zesvětlá. Poté lehce a opatrně vmícháme mouku s práškem do vaječné pěny (asi na 3-4 krát). Nakonec po stěně nádoby vlijeme do vzniklého těsta vychladlé máslo s medem.
 
2. Vzniklé těsto necháme v míse a přikryjeme jej potravinářskou folií a dáme asi na hodinu do lednice.
 
3. Poté plníme do máslem vymazaných formiček a pečeme na 200°C asi 8-9 minut – záleží na tom, jakou máte troubu :o)

4. Hned po upečení vyklopíme na mřížku, pocukrujeme a můžeme zkusit ochutnávat

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit