Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

med 25 g
máslo 130 g
mouka rýžová 140 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vejce 3 ks
cukr 100 g
vanilkový lusk 1 ks

1. Ve vodní lázni rozpustíme med s máslem a necháme vychladnout. Smícháme mouku s práškem do pečiva. Pak v další misce vyšleháme vejce společně s cukrem a vanilkou. Šleháme cca 10 minut do pěny, tj. než směs zvětší svůj objem a zesvětlá. Poté lehce a opatrně vmícháme mouku s práškem do vaječné pěny (asi na 3-4 krát). Nakonec po stěně nádoby vlijeme do vzniklého těsta vychladlé máslo s medem.
 
2. Vzniklé těsto necháme v míse a přikryjeme jej potravinářskou folií a dáme asi na hodinu do lednice.
 
3. Poté plníme do máslem vymazaných formiček a pečeme na 200°C asi 8-9 minut – záleží na tom, jakou máte troubu :o)

4. Hned po upečení vyklopíme na mřížku, pocukrujeme a můžeme zkusit ochutnávat

Autor: mo-nika

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit