Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangovo-zázvorový sorbet
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 216 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 49 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý sorbet podle receptu Lucky Kubrové stojí, ale i padá s chutí dobře uzrálého manga. Je lehký, svěží a nepříliš sladký. Jestli máte po večeři v plánu něco víc než se jen uvelebit na gauči před televizí, odolejte pokušení sníst všechen sorbet a zbytek schovejte v mrazáku na příště! 

Suroviny

mango 2 ks
zralé
zázvorová limonáda ¼ hrnku
Ginger beer (vyrábí např. Fentimans)
med 1 PL
nastrouhaná z 1 limety
limetová šťáva 1 PL
máta
lístky, na ozdobení, možno nahradit meduňkou

Postup

1

Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky, dejte do mixéru a spolu s ostatními surovinami rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs přendejte do kovové ploché misky a dejte do mrazáku. Po 3–4 hodinách vyndejte (měla by být už po obvodu a na dně zmrzlá) a promíchejte vidličkou. Uhlaďte a vraťte zpět do mrazáku. Ještě alespoň 3x zopakujte.

2

Sorbet vyndejte z mrazáku asi 20 minut před podáváním, aby mírně povolil. Tvořte kopečky a podávejte je ve sklenkách nebo miskách, ozdobené čerstvými lístky bylinek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...