Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mangovo-zázvorový sorbet

Jednoduchý sorbet podle receptu Lucky Kubrové stojí, ale i padá s chutí dobře uzrálého manga. Je lehký, svěží a nepříliš sladký. Jestli máte po večeři v plánu něco víc než se jen uvelebit na gauči před televizí, odolejte pokušení sníst všechen sorbet a zbytek schovejte v mrazáku na příště! 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 2 zralá manga
    • 1/4 hrnku zázvorové limonády Ginger beer (vyrábí Fentimans)
    • 1 lžíce medu
    • kůra z 1 limetky + 1 polévková lžíce limetkové šťávy
    • lístky máty nebo meduňky na ozdobení 

Příprava jídla

1 Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky, dejte do mixéru a spolu s ostatními surovinami rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs přendejte do kovové ploché misky a dejte do mrazáku. Po 3–4 hodinách vyndejte (měla by být už po obvodu a na dně zmrzlá) a promíchejte vidličkou. Uhlaďte a vraťte zpět do mrazáku. Ještě alespoň 3x zopakujte.

2 Sorbet vyndejte z mrazáku asi 20 minut před podáváním, aby mírně povolil. Tvořte kopečky a podávejte je ve sklenkách nebo miskách, ozdobené čerstvými lístky bylinek. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

Valentýnské menu

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek

REKLAMA

Přidat komentář