Mangovo-zázvorový sorbet

Mangovo-zázvorový sorbet

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 248 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 55 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý sorbet podle receptu Lucky Kubrové stojí, ale i padá s chutí dobře uzrálého manga. Je lehký, svěží a nepříliš sladký. Jestli máte po večeři v plánu něco víc než se jen uvelebit na gauči před televizí, odolejte pokušení sníst všechen sorbet a zbytek schovejte v mrazáku na příště! 

Suroviny

mango 2 ks
zralé
zázvorová limonáda 0.25 hrnek
Ginger beer (vyrábí Fentimans)
med 1 PL
limeta 1 ks
kůra
1 PL
limetková šťáva
máta
lístky, na ozdobení, možno nahradit meduňkou

1 Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky, dejte do mixéru a spolu s ostatními surovinami rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs přendejte do kovové ploché misky a dejte do mrazáku. Po 3–4 hodinách vyndejte (měla by být už po obvodu a na dně zmrzlá) a promíchejte vidličkou. Uhlaďte a vraťte zpět do mrazáku. Ještě alespoň 3x zopakujte.

2 Sorbet vyndejte z mrazáku asi 20 minut před podáváním, aby mírně povolil. Tvořte kopečky a podávejte je ve sklenkách nebo miskách, ozdobené čerstvými lístky bylinek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit