Jednoduchý sorbet podle receptu Lucky Kubrové stojí, ale i padá s chutí dobře uzrálého manga. Je lehký, svěží a nepříliš sladký. Jestli máte po večeři v plánu něco víc než se jen uvelebit na gauči před televizí, odolejte pokušení sníst všechen sorbet a zbytek schovejte v mrazáku na příště!
Postup
Mango oloupejte a nakrájejte na kostičky, dejte do mixéru a spolu s ostatními surovinami rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs přendejte do kovové ploché misky a dejte do mrazáku. Po 3–4 hodinách vyndejte (měla by být už po obvodu a na dně zmrzlá) a promíchejte vidličkou. Uhlaďte a vraťte zpět do mrazáku. Ještě alespoň 3x zopakujte.
Sorbet vyndejte z mrazáku asi 20 minut před podáváním, aby mírně povolil. Tvořte kopečky a podávejte je ve sklenkách nebo miskách, ozdobené čerstvými lístky bylinek.