Na obložení tortill se hodí prakticky jakékoli pečené maso zbylé od svátečního stolu. Pokud žádné takové nemáte, opečte na pánvi a nakrájejte kuřecí prsní řízky, vepřovou panenku nebo třeba hovězí roštěnku.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
paprika
2
ks
očištěné, na plátky (my použili žlutou a zelenou)
mražená kukuřice
100
g
nebo sterilovaná
vepřové maso
500
g
pečené, bez tuku a kostí, rozdělené na proužky
římský kmín
2
ČL
mletý
tortilla
300
g
sůl
pepř
K podávání
avokádo
1
ks
vypeckované, na tenké plátky
trocha
chilli paprička
1
ks
červená
koriandr čerstvý
½
svazku
limeta
1
ks
na dílky
Postup
1
Papriky smočte v oleji a pak je na nepřilnavé pánvi opékejte, aby začaly hnědnout; bude to trvat asi tři minuty. Přidejte kukuřici, maso a kmín a dvě minuty je prohřívejte. Pořádně osolte a opepřete.
2
Tortilly půl minuty prohřívejte v mikrovlnce, aby změkly. K podávání dejte na stůl všechny ingredience a nechte stolovníky, aby si placky obkládali sami podle chuti.