Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexické placky s vepřovým masem

Mexické placky s vepřovým masem

4/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2426 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 193 g
Tuky 124 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na obložení tortill se hodí prakticky jakékoli pečené maso zbylé od svátečního stolu. Pokud žádné takové nemáte, opečte na pánvi a nakrájejte kuřecí prsní řízky, vepřovou panenku nebo třeba hovězí roštěnku.

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
očištěné, na plátky (my použili žlutou a zelenou)
mražená kukuřice 100 g
nebo sterilovaná
pečené, bez tuku a kostí, rozdělené na proužky
římský kmín 2 ČL
mletý
sůl
pepř
K podávání
vypeckované, na tenké plátky
červená
koriandr čerstvý ½ svazku
na dílky

Postup

1

Papriky smočte v oleji a pak je na nepřilnavé pánvi opékejte, aby začaly hnědnout; bude to trvat asi tři minuty. Přidejte kukuřici, maso a kmín a dvě minuty je prohřívejte. Pořádně osolte a opepřete.

2

Tortilly půl minuty prohřívejte v mikrovlnce, aby změkly. K podávání dejte na stůl všechny ingredience a nechte stolovníky, aby si placky obkládali sami podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...