0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexické placky s vepřovým masem

Mexické placky s vepřovým masem

3.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2426 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 193 g
Tuky 124 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na obložení tortill se hodí prakticky jakékoli pečené maso zbylé od svátečního stolu. Pokud žádné takové nemáte, opečte na pánvi a nakrájejte kuřecí prsní řízky, vepřovou panenku nebo třeba hovězí roštěnku.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
paprika 2 ks
očištěné, na plátky (my použili žlutou a zelenou)
mražená kukuřice 100 g
nebo sterilovaná
vepřové maso 500 g
pečené, bez tuku a kostí, rozdělené na proužky
římský kmín 2 ČL
mletý
tortilla 300 g
sůl
pepř
K podávání
avokádo 1 ks
vypeckované, na tenké plátky
zakysaná smetana
trocha
chilli paprička 1 ks
červená
koriandr 0.5 svazku
limeta 1 ks
na dílky

1 Papriky smočte v oleji a pak je na nepřilnavé pánvi opékejte, aby začaly hnědnout; bude to trvat asi tři minuty. Přidejte kukuřici, maso a kmín a dvě minuty je prohřívejte. Pořádně osolte a opepřete.

2 Tortilly půl minuty prohřívejte v mikrovlnce, aby změkly. K podávání dejte na stůl všechny ingredience a nechte stolovníky, aby si placky obkládali sami podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit