Moučník plný pomerančů

Moučník plný pomerančů

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (34)
Do 20 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2104 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 331 g
Tuky 47 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Obyčejný piškot, zdálo by se. Až ho ochutnáte, budete ho péct pořád – i do všech piškotových dortů!

Suroviny

pomeranč 3 ks
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr 70 g
krupice 80 g
dětská
sůl špetka
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na poprášení
mouka pšeničná hladká 100 g
Na přeliv
pomeranč 3 ks
krupicový cukr 70 g

1. Jeden pomeranč omyjte horkou vodou a nastrouhejte z něj dvě lžičky kůry. Žloutky s cukrem a kůrou ušlehejte na hustou pěnu. Vmíchejte krupičku i šťávu ze všech pomerančů a dejte na deset minut stranou. Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh.

2. Troubu předehřejte na 190 °C, dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3. Sníh z bílků opatrně navršte na žloutkovou hmotu, navrch nasypte mouku a opatrně směs jakoby překládejte ze strany na stranu, dokud se nespojí. Těstem naplňte formu a pečte 20–25 minut.

4. Mezitím připravte pomerančový přeliv: šťávu ze všech pomerančů a cukr povařte na hustý sirup. Polijte jím buď celý piškot, nebo jednotlivé dílky na talířcích.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit