Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 54
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2104 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 331 g
Tuky 47 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejný piškot, zdálo by se. Až ho ochutnáte, budete ho péct pořád – i do všech piškotových dortů!

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupička dětská 80 g
sůl špetka
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na poprášení
Na přeliv

Postup

1

Jeden pomeranč omyjte horkou vodou a nastrouhejte z něj dvě lžičky kůry. Žloutky s cukrem a kůrou ušlehejte na hustou pěnu. Vmíchejte krupičku i šťávu ze všech pomerančů a dejte na deset minut stranou. Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh.

2

Troubu předehřejte na 190 °C, dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3

Sníh z bílků opatrně navršte na žloutkovou hmotu, navrch nasypte mouku a opatrně směs jakoby překládejte ze strany na stranu, dokud se nespojí. Těstem naplňte formu a pečte 20–25 minut.

4

Mezitím připravte pomerančový přeliv: šťávu ze všech pomerančů a cukr povařte na hustý sirup. Polijte jím buď celý piškot, nebo jednotlivé dílky na talířcích.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...