Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Moučník plný pomerančů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 58
Do 45 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2104 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 331 g
Tuky 47 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejný piškot, zdálo by se. Ale až ho ochutnáte, budete ho péct pořád. Rychlý a jednoduchý dezert z pomerančů hrdě poslouží také jako korpus na dort. Jen si poměr surovin upravte podle velikosti formy. 

Související recepty

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupička dětská 80 g
sůl 1 špetka
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na poprášení
Na přeliv

Postup

1

Jeden pomeranč omyjte horkou vodou a nastrouhejte z něj dvě lžičky kůry.

2

Žloutky s cukrem a kůrou ušlehejte na hustou pěnu.

3

Vmíchejte krupičku i šťávu ze všech pomerančů a dejte na deset minut stranou.

4

Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh.

5

Troubu předehřejte na 190 °C, dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

6

Sníh z bílků opatrně navršte na žloutkovou hmotu, navrch nasypte mouku a opatrně směs jakoby překládejte ze strany na stranu, dokud se nespojí.

7

Těstem naplňte formu a pečte 20–25 minut.

8

Mezitím připravte pomerančový přeliv: šťávu ze všech pomerančů a cukr povařte na hustý sirup. Polijte jím buď celý piškot, nebo jednotlivé dílky na talířcích.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín