Obyčejný piškot, zdálo by se. Ale až ho ochutnáte, budete ho péct pořád. Rychlý a jednoduchý dezert z pomerančů hrdě poslouží také jako korpus na dort. Jen si poměr surovin upravte podle velikosti formy.
Suroviny
Postup
Jeden pomeranč omyjte horkou vodou a nastrouhejte z něj dvě lžičky kůry.
Žloutky s cukrem a kůrou ušlehejte na hustou pěnu.
Vmíchejte krupičku i šťávu ze všech pomerančů a dejte na deset minut stranou.
Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh.
Troubu předehřejte na 190 °C, dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Sníh z bílků opatrně navršte na žloutkovou hmotu, navrch nasypte mouku a opatrně směs jakoby překládejte ze strany na stranu, dokud se nespojí.
Těstem naplňte formu a pečte 20–25 minut.
Mezitím připravte pomerančový přeliv: šťávu ze všech pomerančů a cukr povařte na hustý sirup. Polijte jím buď celý piškot, nebo jednotlivé dílky na talířcích.