0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 42
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2104 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 331 g
Tuky 47 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejný piškot, zdálo by se. Až ho ochutnáte, budete ho péct pořád – i do všech piškotových dortů!

Suroviny

pomeranč 3 ks
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr 70 g
krupička dětská 80 g
sůl špetka
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na poprášení
mouka pšeničná hladká 100 g
Na přeliv
pomeranč 3 ks
krupicový cukr 70 g

Postup

1

Jeden pomeranč omyjte horkou vodou a nastrouhejte z něj dvě lžičky kůry. Žloutky s cukrem a kůrou ušlehejte na hustou pěnu. Vmíchejte krupičku i šťávu ze všech pomerančů a dejte na deset minut stranou. Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh.

2

Troubu předehřejte na 190 °C, dortovou formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

3

Sníh z bílků opatrně navršte na žloutkovou hmotu, navrch nasypte mouku a opatrně směs jakoby překládejte ze strany na stranu, dokud se nespojí. Těstem naplňte formu a pečte 20–25 minut.

4

Mezitím připravte pomerančový přeliv: šťávu ze všech pomerančů a cukr povařte na hustý sirup. Polijte jím buď celý piškot, nebo jednotlivé dílky na talířcích.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč