0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvová polévka se sýrovými toustíky

Mrkvová polévka se sýrovými toustíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mrkvová polévka se sýrovými toustíky

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 121 g
Tuky 90 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové husté polévky jsou rodinný hit: reputaci jim může pokazit jen smetana, která mívá tendenci se při skladování a ohřívání polévky oddělit. Když smetanu přidáte až do talíře, na tuhle záludnost vyzrajete a polévky můžete připravit klidně rovnou dvojnásobnou porci...

Suroviny

cibule 1 ks
mrkev 900 g
máslo 2,5 PL
sůl
česnek 3 stroužky
nasekané
tymián 1 ČL
sušený
vývar zeleninový 1 l
viz Něco navíc
paprika mletá sladká
mletá, na poprášení
pažitka
nasekaná, na posypání
Na sýrové toustíky
bageta
nebo světlý chleba
olivový olej 2 PL
nastrouhaný

Postup

1

Cibuli nakrájejte nahrubo, očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. V hrnci rozehřejte máslo, vhoďte na něj cibuli a 3–4 minuty opékejte a míchejte, až zprůsvitní. Osolte špetkou soli. Přidejte mrkev, česnek a tymián, opékejte a míchejte, až se zelenina obalí v másle a společně zavoní. Pak přilijte vývar, přiveďte k varu a na mírném ohni asi 15 minut vařte, až zelenina změkne.

2

Mezitím rozpalte troubu na 200°C. Bagetu nebo jiné světlé pečivo nakrájejte na plátky a potřete olivovým olejem. Pak každý plátek posypte troškou strouhaného parmazánu. Vložte do trouby na plechu vyloženém pečicím papírem a nechte pár minut zapéct, až bude pečivo křupavé a sýr krásně zezlátne a rozteče se.

3

Když je mrkev zcela měkká, rozmixujte polévku dohladka. Před podáváním vmíchejte do každé porce pořádnou lžíci smetany, poprašte špetkou mleté papriky a posypte nasekanou pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Pokud budete polévku rovnou mrazit, smetanu nepřidávejte. Polévku jí doplňte až po rozmrazení a rozehřátí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč