Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvový koláč s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2820 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 184 g
Tuky 201 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní chuť slaného koláče z listového těsta tvoří kombinace sladké mrkve, javorového sirupu a ořechů s bylinkami a slaným sýrem feta. Dokonalá chuťovka na party!

Suroviny

nejlépe vyválené
mrkev 5 ks
nejlépe různých barev
tymián
pár snítek + na ozdobení
římský kmín 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
lískové oříšky 1 hrst
oloupané, přepůlené
Na fetu
olivový olej
na zakápnutí

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Mrkev očistěte a překrájejte na půl a poté na čtvrtinky nebo na osminky. V pánvi rozehřejte máslo a mrkve na něm opečte dozlatova. Přidejte tymián, kmín a ještě minutku opékejte. Pekáček o rozměrech 30 x 20 cm vyložte pečicím papírem, těstem a vyskládejte do něj mrkve. Zakápněte javorovým sirupem, osolte, opepřete a posypte ořechy. Dejte do trouby
a pečte zhruba 25 minut dozlatova. 

3

Fetu rozmixujte s mlékem do jemného krému. Přendejte do misky, zakápněte olivovým olejem a ozdobte tymiánem.

4

Hotový koláč přesuňte na servírovací talíř a podávejte s fetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...