Delikátní chuť slaného koláče z listového těsta tvoří kombinace sladké mrkve, javorového sirupu a ořechů s bylinkami a slaným sýrem feta. Dokonalá chuťovka na party!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
Mrkev očistěte a překrájejte na půl a poté na čtvrtinky nebo na osminky. V pánvi rozehřejte máslo a mrkve na něm opečte dozlatova. Přidejte tymián, kmín a ještě minutku opékejte. Pekáček o rozměrech 30 x 20 cm vyložte pečicím papírem, těstem a vyskládejte do něj mrkve. Zakápněte javorovým sirupem, osolte, opepřete a posypte ořechy. Dejte do trouby
a pečte zhruba 25 minut dozlatova.
Fetu rozmixujte s mlékem do jemného krému. Přendejte do misky, zakápněte olivovým olejem a ozdobte tymiánem.
Hotový koláč přesuňte na servírovací talíř a podávejte s fetou.